مشاوره حقوقی رایگان - سوال در مورد چک

با سلام بنده از سال 89 تا برج 4 سال 96 در یک کارگاه مشغول به کار شده ام کارگر ساده و نگهبان. کارفرمای من به دلیل متواری بودن و مشکل قضایی از من تقاضای باز کردن حساب و دریافت دسته چک کردند که بنده با اعتماد بیجا اینکار را انجام دادم ایشان امضا خودش رو تو بانک ثبت کرد حساب به اسم من امضا مال ایشون الان چند ماه به دلیل اختلاف و ندادن مزد بنده ترک کار کردم الان تعداد زیادی چک 12 برگشتی و 15 تا برگشت نشده خرج کرده الان رو 9 تای این چک ها اقدام شده و ابلاغیه اومده برام الانم زیر بار نمیره میگه به من چه میخواستی حساب باز نکنی تو رو خدا راهنمایی کنین داره منو بدبخت میکنه برج 9 دادگاه دارم نمیدونم چیکار کنم وضع مالیم خوب نیست بخوام وکیل بگیرم خواهشا راهنمایی کنین ممنونم.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " در فرض سوال آنطوری که ماوقع را تشریح نموده اید اگر همینطور که گفته اید باشد ، چاره ای جز تحمل کیفر یا پرداخت بدهی اعم از یکجا و بطور نقدی یا به نحو اقساط با اخذ حکم قطعی اعسار از دادگاه صالح نیست چونکه جهل به قانون رافع مسئولیت کیفری و ضرر و زیان وارده به دیگران نیست مگر اینکه از نظر و دید طلبکاران مالباخته پنهان و یا ترک موطن نمائی ! در عجبم متصدی بانک به چه دلیل و چرا بطور غیرقانونی حساب جاری به نام و شماره ملی شما افتتاح و امضاء و اثر انگشت شخص دیگر (کارفرمای شما) را به جای شما استکتاب نموده است مگر خدای ناکرده به خاطر اخذ رشوه یا به احتمال بسیار ضعیف اشتباه در تشخیص صاحب حساب ، این عمل مجرمانه را مرتکب شده باشد . توصیه می شود از طریق بازرسی بانک مربوطه و همچنین دادسرای محل وقوع بانک ، چنانچه متصدی بانک سوء نیتی در این زمینه داشته طرح شکایت نمائید . لازم نیست در شکایت کیفری در دادسرا عنوان اتهامی متصدی بانک را ذکر نمائید فقط کافیست در متن شکایت اعلام نمائید به اتهام افتتاح حساب جاری به نام و هویت خود و با اخذ امضاء از شخص دیگر .

پرسشگر :

خودم امضا رو عوض کردم کارمند اشنا بود راهکار دیگه ای ندارید؟؟50 نفر شاهد مدارک حساب که با حسابم کار میکرده کسانی که چک دارن میدونن قضیه امضا رو ولی گیر دادن به من حقم دارن طلبشونو میخوان راهکار دیگه؟

یک وکیل

با همکارم هم نظر هستم

یک وکیل

سلام" اگر خودتان با تعویض و مغایرت امضاء که سوء نیت رفتار در آن نهفته است قصد این را داشته اید که با همکاری کارفرمایتان اینگونه به طلبکاران وانمود نمائید که صاحب حساب و دارنده امضاء یکی نیست ، هیچ چیزی به نفع شما تغییر نمی کند چونکه هم صاحب حساب شما هستید و هم در متن توضیحی دوم تان به صراحت اعلام نموده اید مغایرت امضاء اصلی شبیه امضاء کارفرمای خود هم ناشی از ارتکاب عمل خودتان است و تمامی مسئولیت صدور چک بلامحل ناشی از فقدان یا کسر موجودی یا عدم مطابقت امضاء و یا هر دلیل عدم پرداخت ناشی از عمل شما متوجه خودتان است و گریزی از اجرای قانون نسبت به شما و پرداخت طلب طلبکاران نیست .

یک وکیل

با سلام همکار محترم جناب آقای گنجی پاسخ کامل ارایه نموده اند.