مشاوره حقوقی رایگان - فسخ مبایعه نامه ملک

با سلام و احترام
بنده سوالی در مورد فسخ مبایعه نامه ملک داشتم. من ساختمانی را فروخته ام با سه فقره چک و شرط گذاشتیم که اگر هر یک از چکها در تاریخ مقرر وصول نشود، معامله فسخ و مبلغ 100 میلیون تومان نیز ضرر و زیان تعیین کرده ایم. مبلغ چک اول را خریدار بصورت نقدی داد اما دو چک بعدی هر یک به مبلغ 250 میلیون تومان به علت کسر موجودی پاس نشدند. البته من یکی از این چکها را در ساعت 14 همان روز برگشت زدم و گواهی عدم پرداخت از بانک گرفتم. البته ایشان بعد از برگشت چک در سه مرحله مبلغ 160 میلیون تومان به حساب من واریز کردند بدون اینکه رسیدی از من دریافت کند (مبلغ 130 میلیون تومان بلافاصله بعد از برگشت چک و مبالغ 10 و 20 میلیون بفاصله 2-3 هفته بعد) .
سوال: 1- آیا من میتوانم به استناد یکی از چکهای برگشتی تقاضای فسخ معامله و پس گرفتن ساختمان و همچنین ضرر و زیان پیش بینی شده را بکنم؟ لازم به توضیح است که من بلافاصله پس از برگشت چک، شهادت نامه ای را تنظیم و به امضای 4 نفر از همکارانم رساندم و موضوع فسخ معامله را اعلام کردم.
2- با توجه به اینکه بعد از برگشت چک و اعلام فسخ معامله، ایشان در 3 مرحله مبلغ 160 میلیون تومان البته بدون دریافت رسید و سند به حساب من از طریق شبا واریز کرده است آیا می‌تواند به استناد آنها پایبندی من را به معامله ثابت کند و تقاضای فسخ را رد کند؟ آیا من میتوانم عنوان کنم که ایین مبالغ را از بابت ضرر و زیان پیش بینی شده در معامله گرفته ام؟

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام با توجه به شرط ضمن عقد امکان فسخ معامله وجود داشته با توجه به حرفهای شما باید بلافاصله بجای شهادت نامه با ارسال اظهار نامه برای طرف معامله او را از حق فسخ خود مطللع می نمودیدد در هر حال با شهادت شهود وگواهی عدم پرداخت می توانید از دادگاه تنفیذ فسخ خود را درخواست نمایید و مبلغ ضرر وزیان خود را ضمیمه کنید

یک وکیل

سلام بله می توانید با استناد به چک برگشتی و گواهی عد پرداخت تقاضای فسخ معامله و ضرر و زیان مورد توافق در متن قرارداد را بنمایید

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، اجرای حق فسخ منوط به ایجاد شرایط آن در معامله و اثبات آن در محکمه صالح است و همچنین گرو نگه داشتن مبالغ واریزی به حساب شما بعنوان خسارات وارده بعلت تأخیر در تأدیه قسمتی از ثمن معامله یا ایجاد حق فسخ برای فروشنده مشروط به اثبات آن در دادگاه صالح است . دریافت اینگونه وجوه تحت عنوان خسارت و ضرر و زیان ناشی از عدم انجام تعهدات به موقع هر چند قانونی باشد ولی قطعاً شرعی نیست و موجب ضمان است . چنانچه خریدار تعهدات مالی خود را بطور کامل با اندکی تأخیر نسبت به شما انجام داده ، بهتر است مصالحه کنید و از طرح دعوی درگذرید که اینگونه مرضی باریتعالی و خلق خدا (خریدار) را به همراه خواهد داشت .

پرسشگر :

با سپاس فراوان از نظرات کارشناسی و دقیق وکلای محترم

فرزانه سحرخیزان

سرکار خانم فرزانه سحرخیزان :

اظهارنامه اعلام فسخ بدهید و بعد دادخواست تنفیذ فسخ به دادگاه بدهید ، متن قرارداد و گواهی عدم پرداخت را ضمیمه کنید