مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت

باسلام
اینجانب مقداری جنس به شخصی فروختم و در پایین فاکتوری که ایشان امضا نمود، نوشته تایپی وجود دارد که این اجناس تا تسویه حساب کامل نزد شما امانت هست حال با توجه به اینکه چکهای اجناس فروخته شده پاس نشده آیا میتوان شکایت کیفری با فاکتور موجود تحت عنوان خیانت در امانت نمایم و آیا نتیجه میگیرم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام در بدو امر اظهار نامه ای مبنی بر استرداد اجناس مذکور در فاکتور برای طرف مقابل ارسال نمایید و مهلت 3 روزه از تاریخ رویت اظهارنامه برای این امر تعیین نمایید و در صورت عدم استرداد با استناد به فاکتور و شهادت شهود اقدام به اقامه دعوی حقوقی جهت استرداد اموال و شکایت کیفری خیانت در امانت جهت تعیین مجازات نمایید

یک وکیل

سلام " در فرض سوال ، این چه بیع و معامله ای است که اجناس و کالا به خریدار فروخته شده و در ازای ثمن معامله از خریدار چک بانکی مدت دار اخذ گردیده ( هر چند چکهای معامله برگشت هم خورده باشد ) و در عین حال اجناس فروخته شده ، امانت فروشنده نزد خریدار هم باشد؟!!! موضوع دعوی شما در این فرض سوال ، صرفا صدور چک بلامحل است که اگر چک مدت دار باشد صرفا حقوقیست و وصف کیفری و مجرمانه خیانت در امانت هم متصور نیست .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

قبل از طرح دعوی اظهارنامه ارسال دارید و مطالبه اجناس امانی را نمایید
و در هر حال شکایت کیفری خیانت در امانت برای شما محفوظ است
در صورت نیاز به تقدیم اظهارنامه و یا مشاوره بیشتر می توانید با بنده و یا همکاران محترم دادراه تماس حاصل نمایید

پرسشگر :

ممنون از شما جناب آقای توحید جلایری نیا

محمود  مسعودي

جناب آقای محمود مسعودي :

سلام .به نظر می رسد شما بدوا اجناس را فروخته اید سپس با توافق طرفین همین اجناس وثیقه دین قرار کرفته اند این با قواعد رهن سازگاری ندارد چون حتی اگر اجناس وثیقه را هم به وثیقه گذار (خریدار)داده باشید عرف نظر بر این دارد که میتواند بفروشد پس آن نوشته شما اثر حقوقی برایتان ندارد و میتوانید در مورد چک آن هم دعوی حقوقی مطالبه وجه بدهید.