مشاوره حقوقی رایگان - امکان یا عدم امکان افراز زمین مشاع با توافق نامه یا تعهد نامه

باسلام و احترام. زمینی کشاورزی به مساحت 8 هکتار دارم که سند قطعی تک برگی جدید آن به نام خودم می باشد. می خواهم قطعاتی از آن را به متراژ 1500 متر مربع به فروش برسانم. سوال بنده آنست که آیا امکان افراز زمین های فروخته شده به صورت مشاع در قالب توافق بین طرف های معامله - بدون مراجعه به اداره ثبت و یا دادگاه - وجود دارد؟ اگر این امکان وجود دارد، آیا می توان چنین توافقی را به صورت تعهد نامه محضری ثبت نمود؟ و آیا چنین توافق و افرازی می تواند قابل استناد در دادگاه در صورت اختلاف بین طرف های معامله باشد یا خیر؟

پاسخ ها :

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

بله توافق نامه مالکین ملک مشاع کاملا معتبره

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
زمین کشاورزی طبق قانون قابل افراز و تقسیم نیست.
کسی که 1500 متر خریداری می کند می تواند به نسبت سهم خود سند مشاعی بگیرید و تقسیم بین طرفین معتبر است.

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

نیاز به گفت و گو دارد از طریق پنل مشاوره تماس بگیرید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

زمین کشاورزی طبق قانون قابل افراز و تقسیم نیست.
کسی که 1500 متر خریداری می کند می تواند به نسبت سهم خود سند مشاعی بگیرید و تقسیم بین طرفین معتبر است.