مشاوره حقوقی رایگان - نحوه پس گرفتن چک امانی

بنده حدود 20 برگ چک در وجه فردی، از روی اعتماد به او دادم. البته رسیدی با امضا و اثر انگشتش با این متن دارم:
"بدینوسیله اعلام میدارم تعداد فقرات چک که آقای <بنده> در وجه اینجانب <فرد مقابل> به هر تاریخ و به هر مبلغ صادر کرده به عنوان امانت می باشد و هیچگونه مسئولیتی و دینی در پاس کردن چک های صادره متوجه ایشان نیست. <امضا و اثر انگشت فرد مقابل>"

بعد از مدتی با کلاهبرداری از تعداد زیادی فراری شد و فهمیدم پشت چکهای منو امضا و جای بدهیش به اونها داده. الان دستگیر و به دلیل محکومیت قطعی به عنوان کلاهبرداری مشدد در زندانه. من ابتدا اظهارنامه ای مبنی بر عودت چکها بهش دادم و بعد شکایت خیانت در امانت کردم که منع تعقیب خورد.

1- الان بنده مواجهم با 3 محکومیت مالی تضامنی در مورد 3 برگ چک. چکار میتونم بکنم؟ لطفا راهنماییم کنید که خیلی مستاصل شدم.
2- همچنین در مورد چکهایی که هنوز برگشت نخورده و در وجه او هست چکار میتونم بکنم؟ چطور میتونم جلوی هر دادخواست حقوقی علیه خودمو در مورد چکهای برگشت نخورده بگیرم؟

خیلی ممنون

پاسخ ها :

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام متاسفانه شما در مقابل ثالث ضامن هستید ولی بعدا می توانید از کلاهبردار وجه چک هایی که مجبور به پرداخت شدید مطالبه کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام شکایت شما اشتباه بوده است
و جرم خیانت در امانت نمی باشد
جهت ارائه پاسخ ، نیاز به بررسی جزئیات و اخذ توضیحات بیشتر خواهد بود

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

باید امانی بودن ثابت شود می توانید دادخواست استرداد دهید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شما در مقابل ثالث ضامن هستید ولی بعدا می توانید از کلاهبردار وجه چک هایی که مجبور به پرداخت شدید مطالبه کنید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

دادخواست استرداد چکها را مطرح نمایید پس از پرداخت به ثالث باید به طرفیت وی مطالبه مطرح نمایید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اظهار نامه و سپس دادخواست استرداد لاشه چک دهید