مشاوره حقوقی رایگان - پارک خودرو در پیاده رو

با سلام و عرض احترام
اتومبیلی در پیاده رو کوچه پارک شده از طبقات مسکونی تراشه های ریز لیوان شکسته شده که حین برخورد با نرده های پنجره آشپزخانه طبقه پنجم سبب ایجاد چند خراش درلایه لمینتی قسمت شیشه جلوسرنشین بدون ترک وشکستگی ایجاد نمود و موضوع را سریعا به صاحب ماشین اطلاع دادم. وپیشنهادت ترمیم خراش را باهزینه خودم یا پرداخت نصف ارزش روز شیشه را با ایشان در میان گذاردم صاحب اتومبیل علی رغم داشتن بیمه بدنه کامل متاسفانه علی رغم امکان استفاده بدون هیچ گونه مزاحمت دید در رانندگی(چون مکان خراش در ناحیه کوچکی در قسمت سرنشین است ومحسوس هم زیاد نیست ) تقاضای تعویض کامل شیشه را از حقیر که هیچ گونه قصور یا سهل انگاری یا تقصیر ی چه عمد یا غیر عمد نداشته ام صرفا برحسب رعایت اخلاق سریعا خودم به او اطلاع دادم . و ماشین هم در مکان غیر مجاز پیاده رو مسکونی درست زیر پنجره های مسکونی توقف داشته است .از وکلای گرامی خواهشمند است حقیر چه راهکاری دارم .صاحب ماشین اظهار نمودشکایت به مراجع قضایی خواهد نمود. آیا بنده محکوم می شوم به جبران کل خسارت تعویض شیشه یا محکوم می شوم به ترمیم شیشه که90درصد آثار عیب برطرف کردن آن امکان داره طبق گفتار متخصص فن مثل روز اول با اشعه لیزر امکان پذیر است . آیا به علت پار در مکان غیر مجاز پیاده. رو مسکونی که صاحب ماشین خود بستر تسهیل کنندگی برای هرگونه حادثه وزیان دیدگی را غیر مستقیم مهیا می نماید. وعدم تقصیر من حکم دادگاه برائت برای حقیر است

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به هر حال در صورت اختلاف و طرح دعوا دادگاه طبق نظر کارشناس اظهارنظر خواهد کرد.
بهتر است دوستانه حل و فصل کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر در دادگاه اقامه دعوا شود موضوع کارشناسی میشود و بر اساس نظر کارشناس باید عمل شود بهتر است توافق کنید درسته که عمدی در کار نبوده ولی به هر حال از باب مسولیت مدنی شما باید خسارت را پرداخت کنید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام در هر صورت باید به حالت سابق برگردد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

هر چند شخص در پارک نامناسب خودرو را پارک نموده است ولیکن مهم قصور و تقصیر است که شما ایجاد خسارت به خودروا یشان نموده ایید که باید جبران خسارت نمایید

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

با اوصاف گفته شده ملزم به تعمیر و نه تعویض می شوید

محمد  عطاريان

جناب آقای محمد عطاريان :

با سلام
اگر نمی خواهید برای مشاوره حقوقی کمی پول خرج کنید، حداقل یک سوال کوتاه بپرسید

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

ضمن اینکه درصورت شکایت موضوع به کارشناس متخصص ارجاع خواهدشد

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

با توجه به پارک خودرو در محل غیر مجاز 50 درصد خودشان مقصر هستند و جنابعالی هم 50 درصد از باب تسبیب و مسئولیت مدنی خسارت باید پرداخت شود و شیشه به روز اول در بیاید.

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام ...مرجع رسیدگی کننده طبق نظر کارشناس رای خواهد داد.

زهرا  زارعي

سرکار خانم زهرا زارعي :

سلام خسارت را باید پرداخت کنید اگر توافق کنید بهتر است

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

قابل بررسی است و این امکان وجود دارد

يارالله  ياري

جناب آقای يارالله ياري :

سلام ، ضمن عرض ادب و احترام و در راستای تکمیل نظر همکاران در جواب سوال شما عقیده خود را بدین شرح تشریح می نمایم؛ در وهله اول توکل شما بر خدا باشد و کار درست را شما انجام دادید و در مورد اینکه صاحب ماشین در محل نامناسب و پارک ممنوع اتومبیل خود را پارک نموده قطعا درصدی هم تقصیر متوجه ایشان است و از طرفی در صورت اینکه زیان‌دیده قصد شکایت داشته باشند حضرتعالی سوءنیت نداشته اید و مبرا از مسولیت کیفری هستید اما از اینکه قطعه ای که خراب یا معیوب شده و نحوه ورود ضرر و میزان آن دادگاه موضوع را به کارشناس ارجاع و به نظر چون موضوع تخصصی بوده همانطور که بیان شد میزان تقصیر و نوع پرداخت و برآورد خسارات را کارشناس تعیین می کنند اما برای اینکه شما از خودتون دفاع کنید مطابق قاعده سبب اقوی از مباشر است و زیان دیده با عملکرد خود و در محل نامناسب پارک نموده اند لذا اقدام بر علیه خود نموده و با این شیوه دفاع می توانید از زیر بار خسارات که تقصیر از طرف زیاندیده بوده رهایی یابید در هر صورت تصمیم با دادگاه است.
موفق باشید