مشاوره حقوقی رایگان - حذف اسم همسر از شناسنامه

سلام من و همسرم از هم جدا شدیم 2 ماه هست جدا شدیم چوری اسم همسرم رو از شناسنامه حذف کنم راهنمایی کنید باتشکر

پاسخ ها :

زهرا  زارعي

سرکار خانم زهرا زارعي :

سلام فقط درصورت ازدواج مجدد اسم از شناسنامه پاک می شود مگر اینکه طلاق در زمان عقد وشما باکره باشید اسم حذف می شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در صورتی که زوجه باکره باشد امکان حذف نام همسر وجود دارد در غیر این صورت بعد از ازدواج مجدد می توان نام همسر را حذف کرد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.