مشاوره حقوقی رایگان - کار ساختمانی کردم پول نمیدن

باسلام.
بنده کار سقف کاذب کناف انجام میدم. مدرک کاری ندارم و بصورت تجربی یاد گرفتم و مشغول کارم.
بعضی وقتا بعد از اتمام کار پولمو نمیدن. چه با قرارداد و چه بدون قرارداد.
با توجه به اینکه مدرکی برای کار ندارم و بصورت تجربی یاد گرفتم و مشغول کارم، آیا راهی هست که بتونم پولمو ازشون بگیرم؟ با قرارداد چگونه و بدون قرارداد چگونه؟ کجا باید برم؟ چیکار باید کنم؟
و سوال دومم اینه که اگر راهی هست، چقدر دردسر و هزینه داره؟ مثلاً یک مورد آخری یه کاری هست که دو میلیون میشه و قرارداد ندارم و طرف میگه نمیدم هرکار دوست داری بکن. و البته اینم بگم که قبل از این کار دو میلیونی یک کار پنج میلیونی هم براش زده بودم که قرارداد داشتم و طبق قرارداد تسویه کرد و به اعتماد اون کار، این یکی کارو قرارداد ننوشتم. حالا کار پنج میلیونی رو که قرارداد داشتم پولش رو مستقیم برای من واریز نکرده به کسی دیگه واریز کرده و اون پولو به من داده. آیا میتونم روی قرارداد پنج میلیونی ادعا کنم پولی بهم نداده دو میلیون پولمو از طریق اون بگیرم؟ یه بهتره روی همون کار دو میلیونی بدون قرارداد برم جلو؟
پیشاپیش تشکر فراوان

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام چنانچه قرارداد دارید که وضعیت مشخصه و به استناد قراردادتون میتوانید به مراجعه صالح مراجعه کنید اگر مبلغی که میخواید تا 20 میلیون تومانه به شورای حل اختلاف و بیش از 20 میلیون به دادگاه مراجعه کنید. اگر قرارداد ندارید تامین دلیل کنید و کارشناس میزان کار شمارو مشخص کند و شما با دوتا شاهد میتوانید ثابت کنید که برای کارفرما کار کردید .و اگر پول قبلی رو گرفتید دیگه دنبال پول حرام نباشد در زندگیتون . و هزینه هم بستگی به میزان درخواستی شما داره .

پرسشگر :

ممنونم از پاسختون.
خیر به هیچ وجه دنبال پول حروم نیستم فقط میخوام بدونم بخش دوم کار که قرارداد نداره حرفم به جایی میرسه یا نه؟ اگر نمیرسه یا به سختی میرسه بهتر نیست از قراردادن استفاده کنم و حقمو بگیرم نه بیشتر. آخه طرف با پرویی تمام میگه نمیدم برو هرکاری دوست داری بکن. نه بدی ای بهش کردیم نه کارمون مشکلی داره طرف حروم خوره میگه نمیدم. البته بعد از یک ماه وعده وعید آخرش گفت نمیدم. میخوام بدونم پشتش به چی گرمه که میگه نمیدم آیا اگر من اقدام کنم می‌تونه پولمو نده؟ آیا ارزش داره واسه دو میلیون اقدام کنم دردسر و هزینه ای نداره؟ آیا بهتر نیست از طریق قرارداد کار قبلی اقدام کنم که راحتتر نتیجه بگیرم؟
ببخشید طولانی شد اما میخوام یک اطلاعات کاملی داشته باشتم که همیشه به دردم بخوره بخدا خیلی پولمو خوردن صدام در نیومده.

پرسشگر :

بعد یک سوال دیگه اینکه مثلاً من قرارداد دارم و اقدام کردم. حالا اگه طرف نیاد حاضر نشه تا ده بار هم نیاد حاضر نشه تکلیف چیه چجوری تحت فشار میزارنش که مجبور بشه پولمو بده؟

بتول نيكخواه

سرکار خانم بتول نيكخواه:

سلام
دادخواست مطالبه حق الزحمه به استتاد شهادت شهود اگر قراردادی ندارید.
هزینه هر دادخواست حدود2ونیم درصد کل خواسته است.
پیشنهاد نمیکنم براساس قرارداد 5تومانی مطالبه 2تومان را انجام دهید
موفق باشید