مشاوره حقوقی رایگان - نزد یک نمایشگاه دار تعدادی چک دارم

باسلام بنده از یک فروشنده درطی دوسال سه دستگاه به ترتیب خودرو خریدم که اولی را هنگام فروش به شخص دیگری تسویه و سند زدیم و دومی را باز هم از همان شخص خریدم بصورت قسطی که آنهم اواسط اقساط فروخته و سند زده شد به اسم خریدار بعد از ان خودرو دیگر به مبلغ 21میلیون به من داد و من 3میلیون به ان دادم و مابقی قرار شد20 ماه از قرار ماهی یک میلیون و پانصد هزار تومان به او بدهیم و یک فقره چک 30 میلیونی بدون تاریخ از من بابت ضمانت گرفت من تعداد4 قسط از ان را دادم و بقیه را نتوانستم پرداخت کنم و انهم هر روز سود پول را زیادتر میکرد که به ناچار دوباره چک از من میگرفت که تا جایی رسید که همه چک ها را برگشت زده دوباره با تهدید چک را به من میداد و دوباره چک دیگری با مبلغ بالاتر میگرفت که تا جایی رسید که بدهی مرا به مبلغ 44میلیون تومان رساند و یک چک 44تومنی گرفت و دوباره انرا برگشت زد و برگرداند دوباره گفت یکجا نمیتوانی پرداخت کنی دوباره سودش را کشید روی ان مبلغ شد 70 میلیون تومان و تعداد 5فقره‌ چک به تاریخ های متعدد گرفت و دوباره یک فقره چک ضمانت به مبلغ 70میلیون بدون تاریخ گرفت الان170 میلیون چک دست این رباخوار دارم لطفا راهنمایی ام کنید تا از این منجلاب دربیایم و هروز تهدید میکن که یا 93 میلیون بده یا چک هایت را به اجرا میگذارم باتشکر

پاسخ ها :

محمدكاظم  سلطاني گردفرامرزي

جناب آقای محمدكاظم  سلطاني گردفرامرزي:

چنانچه طرف شما اقدام به مطالبه ی وجه چک نمود میتوانید ادعای ربا را مطرح نمایید البته باید مدارک یا شهودی دال بر فعل وانفعالات فوق ارائه نمایید.

یک وکیل

برابر فقه و قانون تا زماني که وجه اضافي دريافت نشود ربا محقق نخواهد شد بنابراين صرف توافق به اينکه شخصي وجهي را در قبال وجه اضافي به کسي بدهد اين عمل جرم نبوده و ربا نيست ملاک اخذ وجه است. بنابراین اگر مال اضافی به صورت برگه چک به طرف ربا گیرنده پرداخت شده باشد، تا زمانی که وجه حاصل از چک دریافت نشده، جرم ربا محقق نشده است. اما هنگامی که ایشان اقدام به وصول وجه چک کردند شما میتوانید به جرم رباخواری از ایشان شکایت کنید. البته فراموش نشود که ربا دهنده و ربا گیرنده هر يک به شش ماه تا سه سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و نيز جزاي نقدي معادل مال مورد ربا محکوم مي شوند یعنی حضرتعالی در عین شکایت از طرف مقابل باید اضطرار خود را در پرداخت ربا نزد مقام قضایی اثبات نمایید