مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه مهریه و استرداد جهیزیه

با سلام و احترام
من و همسرم یک ساله که عقد کردیم ولی زندگی مشترک رو شروع نکردیم. بنده باکره هستم. به دلیل اختلافات بسیار همسرم (زوج) تصمیم به جدایی گرفتن اما اقدامی برای جدایی انجام نمی دن. چندین قلم از جهیزیه از طرف خانواده بنده (زوجه) خریداری شده و فاکتورها و رسیدهای پرداخت موجوده ولی به منزلی که قرار بود سکونت داشته باشیم منتقل شده. همسر بنده حقوق دولتی حدود 3 میلیون تومن دارن.
1- اقلام جهیزیه قابل استرداده؟ اگر بدون اطلاع از اون منزل به جای دیگه برده باشن راه چاره چیست؟
2- در صورت اجرا گذاشتن مهریه و نفقه و استفاده از حق حبس، بعد از صدور حکم با بذل مابقی مهریه قادر به طلاق هستم؟
3-بعد از صدور حکم تقسیط؛ مهریه جداگانه و نفقه جداگانه به بنده پرداخت می شود؟
4- اگر قبل از اجرا گذاشتن مهریه حساب بانکیشون رو خالی کرده باشن و سند خودروشون رو منتقل کرده باشن، فرار از دین محسوب می شود؟ (به استناد تأیید خانم دکتر روانپزشکی که حدود دو ماه پیش برای مشاوره پیش ایشون رفته بودیم و همسرم علناً به ایشون اعلام کردن که قصدشون جداییه)

پاسخ ها :

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

سلام. جهیزیه قابل استرداد است. مهریه و نفقه را می توانید اجرا بگذارید ولی برای طلاق باید دلیل داشته باشید.خیر قبل از دادخواست بوده است.