مشاوره حقوقی رایگان - طلای امانتی که دزد برده و میزانش هم نمی دونیم

شخصی کیف طلا رو امانت پیش دوستم گذاشت دوستم حتی کیف رو باز نکرد ببینه چقدر طلا توشه چون به شخص اعتماد داشت متاسفانه دزد خونه اشونو رو زد و کیف طلا رو برد آیا دوستم مکلفه معادل طلا رو کامل به صاحبش پس بده و اون شخص آیا می تونه شکایت کنه صاحب کیف ادعا می کنه معادل 300 میلیون طلا توی کیف بوده و فاکتورهاش رو داره و دوستم نمی تونه ثابت کنه شخص دروغ می گه یا راست می گه حکمش تو قانون چیه

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

خیانت در امانت یعنی شخصی که مال یا هر چیز ارزشمند که نزد او به امانت گذاشته شده در نگهداری آن کوتاهی کرده، یا بدون اجازه صاحب مال از آن استفاده کند، یا آن را معیوب کرده و یا کلا از بین ببرد.
ماده 674 قانون مجازات اسلامی
هرگاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌هایی از قبیل ‌سفته، چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار دیگری با اجرت یا بی ‌اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی‌ برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند به حبس ‌از 6 ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.