مشاوره حقوقی رایگان - سوال درسی

سلام
من فرق حکم رو با رای میخاستم
متن کتاب رو خوندم ولی متوجه نشدم
کتاب گفته
1_ رفع اختلاف مربوط به ابهام رای با دادگاه صادر کننده رای است
2_ رفع اختلاف در محکوم به با دادگاه صادر کننده ی حکم
منظور از حکم و رای چیه در اصل مگر نه اینکه رای 2 گونه است یا حکم یا قرار و حکم همون رای هست پس چرا کتاب تشابهی قائل نشده ممنون میشم شرح کامل راجع به این دو بند بهم بدید

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
اگر متن قانون ا.د.م را نگاه کنید فرق بین حکم وقرار را گفته است
هرگاه رای دادگاه راجع به ماهیت پرونده جزعا یاکلا باشد حکم نامیده میشود والا قرار است حکم رسیدگی قضایی راجع به ماهیت موضوع متنازع فیه است ولی قرارنه قرار وارد موضوع اختلاف خواهان وخوانده نمیشود ودرمورد ایرادات به شکل طرح دعوا معمولا صادرمیشود بدون اینکه وارد ماهیت موضوع اختلاف شود