مشاوره حقوقی رایگان - لایحه حمایت از حقوق معلولان

با سلام سوالاتی داشتم در مورد لایحه حمایت از معلولان در لایحه حمایت از معلولان در ماده های و تبصره های آن بعضی قسمتها از کلمه دولت موظف است و در بعضی قسمتها اومده که مکلف است ....... میخواستم بفهمم که موظف و مکلف یعنی چی و چه تفاوتی دارن ؟ آیا این دو واژه تاثیری در اجرای این لایحه دارن یا خیر ؟ یا دو واژه در روند لایحه تفاوتی باهم ندارند. با تشکر

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

عموما این دو لغت به صورت مترادف با یکدیگر به کار می روند اما در اصطلاح حقوق نویسی برای موظف بودن جریمه انضباطی و اداری و برای تکلیف مجازات در نظر گرفته شده است.

حمید قلیزاده

جناب آقای حمید قلیزاده :

سلام . از نظر حقوقي تفاوتي بين واژه هاي مكلف و موظف نمي باشد و هر دو جنبه امري دارند به اين نحو كه قاضي موظف است مر قانون را اجرا نمايد و حق تفسير در قانون را ندارد .