مشاوره حقوقی رایگان - موارد نقض رای دادگاه

در پرونده طلاقی توافقی که توسط زوجین تنظیم و زوجه بعنوان خواهان بطرفیت زوج و خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش ارائه شده است رای دادگاه با استناد به ماده 25،26،و29 قانون حمایت خانواده گواهی عدم امکان سازش صادر گردیده است، با امعان نظر به اینکه زوجه عنوان خواهان دارد، آیا رای دادگاه مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش بدرستی صورت گرفته است؟آیا نمی بایست در رای صادره دادگاه به قوانین مدنی موضوعه نیز استناد میشد؟ چنانچه این پاسخ مثبت می باشد، عدم استناد به قوانین مدنی موضوعه توسط دادگاه از موارد نقض رای محسوب میشود یا خیر؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" رای دادگاه مستند به مواد قانونی لازم صادر شده و خدشه ای بر آن وارد نیست حتی اگر مستند قانونی صدور رای ، موادی مرتبط با قانون آئین دادرسی مدنی را شامل نشده باشد .

پرسشگر :

آیا دادگاه نمیبایست حکم صادر میکرد نه رای؟

یک وکیل

به نظر بنده این رای به درستی صادر شده است

یک وکیل

پرسشگر محترم" در پاسخ به سؤال دوم شما عرض می شود؛ این جا (درگاه پاسخ به سؤالات حقوقی کوتاه) محل بحث نظری آکادمیک دانشگاهی نیست و جایش در کلاس درس دانشگاه است . جهت آگاهی بیشتر شما اعلام می شود : تصمیمات مراجع قضایی دو نوع هستند : 1- اداری 2- قضایی و تصمیمات قضایی هم دو نوع هستند : 1- قرار 2- حکم . رأی نیز اعم از قرار و حکم به شمار می آید . گواهی عدم امکان سازش صادره هم نوعی حکم است که به صورت سازش نامه (گزارش اصلاحی) صادر می شود و قطعی و غیر قابل اعتراض است .