مشاوره حقوقی رایگان - حکم ربا

با سلام
خانمی در همسایگی ما به واسطه آرایشگر بودنشان و همچنین با توجه به اینکه همسر برادر بنده چندین سال نزد ایشان آموزش میدیدند و کار میکردند بارها و بارها از زن برادر بنده و مادر اینجانب وجه دستی به مبالغ مختلف ده میلیون، بیست میلیون تومان میگرفتند و نهایتاً بعد از یک مدت پس میداند که در ازای دریافت این مبالغ نیز چک و سفته و همچنین رسید دریافت پول به عنوان قرض الحسنه بودن به این عزیزان میداند بعد از گذشت چند سال متاسفانه ایشان مبلغی حدود چهل و پنج میلیون تومان از زن برادر م و حدودا سی میلیون از مادر بنده گرفته بودند و از پرداخت این مبالغ سر باززندند و ما نیز متعاقباً از بابت مدارک ایشان طرح دعوی کردیم که در دادسرا و شورا در حال پیگیری می باشد. ولی ایشان نیز از مادر و زن برادر اینجانب شکایت کیفری نموده و اظهار داشتند که بنده چهل و هشت میلیون در کل از ایشان پول گرفتم و این مبلغ را پس دادم و از آنجایی که چک و سفته بیشتر بابت ضمانت پرداختی به این دو داده ام آنان طلب وجه بیشتری از بنده مینمایند. و شکایت ایشان نیز به عنوان ربا مطرح نمودند در صورتی که این چهل و هشت میلیونی که اون خانوم مطرح کردند مبالغی بوده که قبلاً از مادر و زن داداش من گرفته و پس داده بودند و آنان نیز مدارک ایشان اعم از چک و سفته را به ایشان عودت داده اند ولی برخی از رسیدهای دست نوشته ایشان هنوز دست ما مانده. در پایان آیا ایشان میتواند با این ادعا مارا محکوم نماید و ما باید چه کنیم

ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

پاسخ ها :

راضیه مصطفوی

سرکار خانم راضیه مصطفوی :

با سلام در صورتی که مبلغ پرداختی شما به طرف های مقابلتان بر حسب استعلام از حسابهای بانکی شما بیشتر باشد امکان محکومیت شما به ربا وجود دارد