مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت چک

با سلام بنده حدوداً سه ماه پیش چک فردی رو بردم با چکی که قبلا اون فرد داده بود و پاس نشده بود و کسی دیگری پشت چک رو امضا کرده بود عوض کردم و بین ما یه نوشتی هم هست که در مقابل اون چکی که گرفتیم اون چک رو دادم و شاهد هم دارم ولی به خاطر خواهش و قسم اون فرد من پشت چکو هم امضا کردم و غیر از من هم شخص دیگری که قبلا اون چک رو داده بود پشت چکو امضا کرده و چک هنوز پاس نشده و در همان روز برگشت خورده ولی شکایت نکرده البته بعد از مدتی متوجه شدم اون فرد به صاحب چک غیر از معامله پول نزول هم داده مسولیت بنده در این مورد چیست لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

محمد رضا صادقی

محمد رضا صادقی :

سلام.اگر چک در وجه شما صادر شده باشه امضا شما حاکی از انتقال چک است نه ظهر نویسی و شما ضمانتی در خصوص چک ندارید.ولی اگر در وجه شخص دیگر یا حامل باشد امضا شما به معنای ضمانت است ولی چون خودتون چک را برگشت کردید اقدامی علیه شما متصور نیست

یک وکیل

سلام " اگر سوال را به نحو صحیح طرح و شرح داده باشید و اینجانب هم سوال شما را درست فهمیده باشم ، مسئولیت شما به عنوان ظهرنویس است که با صادرکننده چک در برابر دارنده چک و ذینفع مسئولیت تضامنی پرداخت وجه چک را در سررسید بر عهده دارید .

یک وکیل

سلام.شما با صادر کننده چک مسئولیت تضامنی دارید و در صورت عدم پرداخت چک از جانب ایشان شما موظف به پرداخت خواهید بود البته بعد از پرداخت حق رجوع به صادر کننده و اقامه دعوی علیه وی را خواهید داشت

محمد رضا صادقی

محمد رضا صادقی :

ظاهرا سوال شما را درست متوجه نشدم.اگر پشت چکی که در ید شما بوده را امضا کنید و به دیگری انتقال دهید تا زمانی که چک پاس نشود شما هم با صادر کننده مسئولیت تضامنی دارید. ولی در خصوص سوال شما اگر درست متوجه شده باشم در صورتی که چکی که قبلا در دست شما بوده را ظهرنویسی کرده و به دیگری انتقال داده اید و مجددا به شما عودت داده شده و شما قصد مطالبه داشته باشید بنابراین شما دارنده چک هستید و مسولیتی متوجه امضا شما نیست