مشاوره حقوقی رایگان - وصیت نامه

با سلام. پدر من در دوره ای سخت بیمار میشه برای همین وصیت نامه محضری تنظیم میکنه که خونه ای که داره برسه به زنش. ولی پدرم بعد از مدتی بیماریشون خوب میشه و زنش مریض میشه و فوت میکنه. سپس پدرم چند سال بعد از فوت زنش دوباره ازدواج میکنه. در اصل با مادر من ازدواج میکنه. پدرم دو دانگ از خانه را به مادرم به عنوان مهریه میدهد. و همچنین سه دانگ از خانه را نیز به من میدهد. این دو دانگ و سه دانگ در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و نوع سند قطعی غیر منقول میباشد. حالا چند سالی است که پدرم فوت کرده است و فرزندان زن اول پدرم وصیت نامه را نشان داده و میگویند کل شش دانگ خانه مال مادر ما است. البته یک دانگ خانه به عنوان مهریه به نام زن اول پدرم هست. حالا من میخواستم بدونم که وضعیت این وصیت نامه و ادعای بچه های زن اول پدر به چه صورتی هستش ؟؟؟ البته پدرم دوباره وصیت نامه ای مینویسن که به صورت دستی در خانه نوشته شده و محضری نمیباشد. که در وصیت نامه دوم همه چی را توضیح دادن و امضای خودشون پای این وصیت نامه هستش و دو نفر به عنوان شاهد نیز پای آن را امضا کرده اند.

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

با ملاحضه وصیت نامه و مدارک نیاز به مشاوره حضوری دارید

حمید قلیزاده

جناب آقای حمید قلیزاده :

اولین اقدام شما باید در راستای تنفیذ وصیت نامه عادی پدر مرحومتان باشد در غیر اینصورت با مشکل مواجه خواهید شد. جهت ارائه توضیحات بیشتر لازم است اسناد شما از نزدیک رویت شود.

کامران اکرمی افشار

جناب آقای کامران اکرمی افشار :

سلام و عرض ادب خدمت حضرتعالی :همانطوریکه مستحضرید فارغ از وجود اصل وصیتنامه اول که بنحو رسمی تنظیم یافته و وصیتنامه دوم ،که عادی است وقتی ملکی بنام دیگری بنحو رسمی منتقل میگردد بمحض انتقال شخص انتقال گیرنده بعنوان مالک شناخته میشود و وصیت به مال دیگری ولو با اجازه مالک باطل است ،پس وقتی شخصی وصیت مینماید در حالیکه مال غیر منقول بملکیت شخص دیگری است وصیت باطل است و در فرضیه دوم که ممکن است قبل از انتقال ملک بملکیت وصیت صورت پذیرفته باشد نیز انتقال مالکیت بمنزله رجوع از مورد وصیت خواهد بود و طبیعتا با وجود سند رسمی هر دو وصیتنامه نفوذ خود را از دست خواهند داد چرا که نفس عمل حقوقی (انتقال مالکیت)بمنزله رجوع از وصیت است.