مشاوره حقوقی رایگان - تقلیل حبس

باعرض سلام و با آرزوی قبولی دعاها و حاجات کارشناس محترم. ماده37 قانون مجازات اسلامی اشعار می دارد: ((درصورت وجود یک یا چندجهت از جهات تخفیف، دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل یا تبدیل کند: الف-تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه)) در دادنامه غیابی بدوی به سه جرم مزاحمت تلفنی و توهین و نشر اکاذیب محکوم به دوسال و یک روز حبس شده، لکن در دادنامه حضوری بدوی، مزاحمت تلفنی برائت و به دوجرم توهین و نشر اکاذیب محکوم به دوسال زندانی شده و یک سال از این دوسال زندانی تعلیق شده است، در واقع بعد از سپری شدن مدت غیرتعلیقی یک سال زندانی، یک سال مدت تعلیق زندانی شروع می شود. سوال اینست کارشناس محترم، باتوجه به ماده 37 قانون مجازات اسلامی، آیا قاضی بدوی از لحاظ قوانین و مقررات ماده 37 می توانست در دادنامه حضوری بجای اینکه این دوسال زندانی را به یک سال زندانی و یک سال تعلیقی دربیاورد این دوسال زندانی را به یکسال زندانی بدون تعلیق، تقلیل دهد. درواقع دوسال زندانی را با توجه به یک جهت از جهات تخفیف به یک سال زندان شدن کاهش دهد. باتشکر و درود بیشمار بر کارشناس محترمی که پاسخ سوال را شفاف و دقیق عنایت کند.

پاسخ ها :

حسین یاوری

حسین یاوری :

با سلام.تخفیف تقلیل تعلیق از اختیارات قاضی است و بنابر صلاحدید شخصی ایشان و محتویات پرونده تعیین میکنند.اما معمولا این گونه حکم دادن برای این است که راه را برای تخفیف و سایر موارد در مرحله تجیدنظر ببندند