مشاوره حقوقی رایگان - حقوقی

سلام.
معامله ای در سال 97 در خصوص ملکی انجام شد.
چکهایی که خریدار بابت ثمن‌ معامله پرداخت کرده همه بلامحل و مربوط به شخصی بوده که از دو سال قبل از انجام معامله به علت جعل و کلاهبرداری و صدور چک بلامحل، حسابش مسدود شده بود.
1_ آیا با گذشت 4 سال از تاریخ معامله و اینکه یک چک از چک‌ها هنوز وصول نشده، آیا می‌توان فرضا تقاضای ابطال معامله یا هر اقدام قانونی دیگری کرد؟
2_ ضمناً پس از طرح دعوی در محاکم قضایی، خریدار ، محکوم به جبران خسارت گردید. تقاضای اعسار خریدار به علت استعلام از ثبت اسناد و وجود بیش از از 15 مال، رد شد.
پس از وقفه 3 ساله ناشی از اعتراض و ارسال پرونده به قوه قضاییه،محکومیت خریدار، قطعی شد. خریدار از این دقفه استفاده و کلیه اموال خود را یا فروخته و یا به دیگری، انتقال داده است.
سوال دوم اینجاست که آیا حق فروش و یا انتقال مال را در این فاصله داشته است یا این فروش و انتقال که از تاریخ آن مطلع نیستم، غیر قانونی بوده و می‌توان بابت این اقدام، طرح دعوی نموده و خریدار را محکوم کرد؟
سپاسگزارم که راهنمایی می فرمایید.

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

خیر .پاسخ سوال اول خیر عقد بیع عقدی لازم وبدون داشتن حق فسخ امکان فسخ نیست فقط می توانید الزام او را به پرداخت ثمن معامله به نرخ روز وخسارات بخواهید پاسخ سوال دوم .مصداق فرار از دین انتقال پس از قطعیت حکم است اگر بتوانید اثبات کنید معاملات صوری اتفاق افتاده امکان ابطال ان هست

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

اگر در معامله شرط شده باشد که در صورت عدم پاس شدن چک ها فروشنده حق فسخ دارد، می توانید فسخ کنید.
اگر بعد از محکومیت ، اموال خود را انتقال داده باشد ، معامله به قصد فرار از دین و جرم می باشد.