مشاوره حقوقی رایگان - وصول چک

سلام. من یه مبلغی رو از یه نفر طلب کارم رسید واریزی به حسابشو دارم که خودم واریز کردم به حسابش چون بدهکار بوده بهم و برای مدرسه دخترم چک ضمانت لازم بوده ازش یه چک گرفتم به مبلغ کمتری که در وجه مدرسه بابت ضمانت یه سال تحصیل به مدرسه دادم تا این آقا خورد خورد به من بده تا شهریه مدرسه رو بپردازم و از آخر که قسط مدرسه تموم شد چکشو بگیرم بدم ناگفته نمونه که چکو با هم بر دیم تو مدرسه من نوشتم اون امضا کرد دادیم به مدرسه و چک با امضا و مهره که مهرشم نزده حالا این آقا اقساطو نمیاد بپردازه خودم دارم جورشو میکشم تاریخ چکم زدیم برا 96/12/25 آیا میشه چکو وصول کرد یا برگشت زد و قانونی اقدام کنم حکم جلبشو بگیرم یا نه لطفا راهنماییم کنین چکار باید بکنم. ممنون که وقت گذاشتین

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

بله میتوانید هم دادخواست مبنی بر استرداد وجه بدهید یا اینکه نسبت به چک ایشان اقدام قانونی کنید و حکم‌محکومیت ایشان را بگیرید

پرسشگر :

ممنون از اینکه وقت گذاشتین و راهنمایم کردین

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال چک صادره وعده دار است و چنانچه در سر رسید وصول نگردد و منجر به صدور گواهی عدم پرداخت بانک محال علیه گردد مشمول وصف کیفری نیست و صرفاً مطالبه حقوقی برای دارنده آن (در فرض سؤال مدیر مدرسه) یا ذینفع امکان پذیر است و تا تاریخ سر رسید چک و عدم وصول آن امکان برگشت زدن چک وجود نخواهد داشت .