مشاوره حقوقی رایگان - ترک انفاق و نفقه

با سلام. حدود 6ماه پیش رای عدم تمکین قطعی به نفع آقام صادر شد. چون بنده ازش تمکین نکردم. اما الان 5 ماهی میشه که حاضر به تمکین هستم اظهارنامه فرستادم براش اما جواب ندادن تماس میگیرم جواب نمیده. درخواست ازدواج مجدد داده باز قاضی رای به نفعش صادر کرد گفت به دلیل حکم عدم تمکین. ولی خب تو رای نوشته شده اگه زوجه حاضر به تمکین شود زوج موظفه که عدالت رو برقرار کنه.همسرم هیچ احساس مسئولتی در قبال بنده نداره من در منزل پدرم هستم. با توضیحاتی که دادم میتونم شکایت ترک انفاق بزنم؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام باید پرونده شما و پرونده همسر محترم شما بررسی شود می توانید وکیل بگیرید و روی پرونده خود وکیل داشته باشید اما ترک انفاق چون کیفری می باشد و خودتان منزل و ترک کردیم به نظر شامل شما نمی شود اما عرض کردم باز هم باید پیگیری شود به صورت قاطعانه چون پرونده در پرونده آمده است نمی توان پاسخ داد

یک وکیل :

با سلام
امکان طرح شکایت دارید مهم اینست که آیا میتوانید ترک انفاق را به اثبات برسانید.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ، در صورتی که مرد به حکم قانون ملزم به پرداخت نفقه می‌شود باید موجبات آن را فراهم سازد و از ترک انفاق خودداری کند و در صورتی که از پرداخت نفقه به هردلیل خودداری کرد زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه، الزام مرد به پرداخت نفقه را بخواهد و در صورت عدم اجبار او، زن می‌تواند تقاضای طلاق بدهد و دادگاه او را ملزم به طلاق نماید.

ولی قانونگذار در حمایت از زوجه در مقابل مردی که با داشتن استطاعت مالی نفقه را پرداخت نمی‌کند اقدام به تعقیب کیفری او می‌کند و او را مستوجب مجازات کیفری می داند.

جرم ترک انفاق جرمی است که در زمره‌ی جرایم مربوط به خانواده جای می گیرد و برای آن شرایط خاصی مقرر شده است. این جرم در دسته ی جرایم قابل گذشت می‌باشد و با گذشت ذینفع تعقیب و مجازات شوهر موقوف می‌شود.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید نفقه خود را مطالبه کنید و به شعبه اعلام کنید که حاضر به تمکین هستید.
اگر قصد ادامه زندگی ندارید و هدف شما اذیت زوج است بهتر است توافق کنید و طلاق بگیرید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود تا زمانی که زوجه ناشزه محسوب نشده مستحق نفقه میباشد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله باید طبق اظهار نامه دادخواست نفقه بدید هر چه زودتر برای این مورد اقدام کنید به نظر من به منزل مرد رجوع کنید و اگر شما را قبول نکرد به کلانتری زنگ بزنید و صورتجلسه کنید در غیر اینصورت حقوق شما پایمال میشود