مشاوره حقوقی رایگان - حضانت و تربیت کودک

کودک 3 ساله که پدر در زندان است و مادر مفقود کودک پیش پدر و مادر پدری خود زندگی میکرد که پدر و مادر مادری برای مدتی نزد خود بردند الان که برای گرفتن کودک رفتند آنها با مقاومت و سرسختی کودک را نمیدهند الان چطور میتوان اقدام کرد؟با تشکر

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود

* پدر بزرگ ( جد پدری ) باتوجه به ولایت قهری و وظیفه قانونی ، از طریق سرپرستی میتواند اقدام قانونی کند .
در چنین مواردی که پدر و مادر نباشند یا دادگاه والدین را فاقد صلاحیت اعلام کند ، می‌تواند به تشخیص خود سرپرستی کودک را به اقربا یا سازمان‌های ذ‌ی‌ربط از جمله سازمان بهزیستی واگذار کند. لازم به ذکر است اگر کودک جد پدری داشته باشد، از آن‌جا که جد ولی قهری محسوب می‌شود، در صورت صالح بودن وی کودک به او سپرده خواهد شد .

و بر اساس قانون مدنی ایران *ولی قهری طفل پدر و جد پدری* است. ولی قهری وظایف خاص خود را نسبت به کودک دارد از جمله تامین هزینه‌های کودک و تصمیم‌گیری راجع به امورات مالی و غیر مالی او. قانون‌گذار در قانون مدنی مقرر کرده است که اگر ولی قهری به سبب حبس نتواند وظایف خود در قبال کودک را انجام دهد یک نفر امین برای انجام وظایف او تعیین خواهد شد. بر طبق ماده 1187 قانون مذکور «هرگاه ولی قهری منحصر به واسطه غیبت یا حبس به هرعلتی که نتواند به امور مولی‌علیه رسیدگی کند و کسی را هم از طرف خود معین نکرده باشد حاکم یک نفر امین به پیشنهاد مدعی‌العموم برای تصدی و اداره اموال مولی‌علیه و سایرامور راجع به او موقتا معین خواهد کرد.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

به اداره سرپرستی دادگستری مراجعه کنید