مشاوره حقوقی رایگان - درصد افزایش اجاره سرقفلی

باسلام وارادت..بنده 22ساله مغازه ای دارم سرقفلی که هرساله با ده درصد افزایش پرداخت میکردم اجاره رو..سال قبل با افزایش چند برابری منو وادار به پرداخت اجاره کردن یعنی150هزار تومن رو کردن 500 هزارتومن این سالم میخواد 200هزارتومن اضافه کنن حتمن هم سال دیگه میگن یک نیم یا دومیلیون...سوالم اینه مالک حق اینکارو داره؟؟یا اینکه چند درصد می‌تونه افزایش بده اجاره رو ؟؟؟..ممنون از جوابتون

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

طبق تعرفه قانونی افزایش اجاره بها در کلان شهر تهران تا 30 درصد و در دیگر شهرستانها تا 25 درصد است . اما متاسفانه مالکین رعایت نمی‌کنند و همه چیز بسته به توافق آنهاست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

خیر طبق قانون برای تنظیم اجاره بها سرقفلی ، هر سه سال یک بار باید قرار داد اجاره بها تنظیم و افزایش پیدا نماید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود هر سه سال یکبار می‌توان تقاضای تعدیل مطرح کرد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر مشمول قانون 56 هستید تعدیل و افزایش هر سه سال یکبار و از طریق دادگاه ممکن است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و عرض ادب می‌بایست هر 3 سال 1 بار قرارداد اجاره افزایش پیدا نماید و

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
هر سه سال یکبار اجاره طبق نظر کارشناس تعیین می شود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
درصد معینی وجود ندارد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

تعدیل با توافق است و در صورت عدم توافق باید از طریق دادگاه تعدیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری صورت پذیرد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

معمولا تعدیل بر اساس اجاره‌بهای سابق ملک، نوع و قدمت بنا، مدت و میزان اجاره، مساحت بنا، موقعیت و شرایط ملک، نوع شغل، کیفیت مصالح و ساختمان و پرداخت یا عدم پرداخت سرقفلی و اجاره‌بهای قبلی برآورد و محاسبه خواهد.و اگر به توافق نرسید کارشناسان میزان را مشخص میکنند

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اصولا در هنگام تمدید قرارداد طرفین می توانند در خصوص تعدیل اجاره بها توافق کنند ولی اگر توافق حاصل نشد می توانند برای تعدیل با جلب نظر کار‌شناس هر سه سال یکبار به دادگاه مراجعه نمایند .

اكرم  يگانه فر

اكرم يگانه فر :

افزایش اجاره هر سه سال یک بار می باشد