مشاوره حقوقی رایگان - انتقال سند

شخصی ملکی را در زمان حیات خود با قولنامه فروخته و وکالت بلاعزل در انتقال سند نیز به خریدار داده است. با گذشت 12 سال از این معامله اقدام به انتقال ملک ننموده و فروشنده نیز فوت نموده است. اکنون چگونه میتواند این ملک را بنام خود کند. و در صورتیکه ورثه متوفی نسبت به کیفیت این معامله و پرداخت نشدن قسمتی از پول ملک ادعایی داشته باشند و شهودی بر این مدعا داشته باشند. خریدار و ورثه چه اقدامی میتوانند بکنند؟ با سپاس

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال شما دارای وکالت نامه بلاعزل از فروشنده بوده اید و می توانستید مورد معامله را به نام خود انتقال دهید و اگر از زمان دریافت وکالتنامه تا فوت فروشنده این اقدام را به تأخیر انداخته اید اهمال و سهل انگاری نموده اید . با فوت فروشنده وکالتنامه مزبور زائل شده است و در شرایط فعلی باید دعوی به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی انتقال مورد معامله به طرفیت همه وراث فروشنده متوفی تقدیم دادگاه صالح (محل وقوع ملک) نمائید . اگر وراث فروشنده در مورد تتمه ثمن معامله ادعایی داشته باشند به این موضوع نیز مطابق مبایعه نامه رسیدگی و مورد حکم قرار می گیرد .

مهدی تقی زاده

جناب آقای مهدی تقی زاده:

اولا با فوت موکل وکالتنامه باطل و بلا اثر می گردد.
ثانیا شما می بایست اقدام به طرح دعوی الزام به تنظیم سند به طرفیت همه وراث آن مرحوم بکنید.
ثالثا اگر ورثه مرحوم ادعایی دارند دال بر اینکه شما کلیه ثمن معامله را پرداخت ننموده اید شما می توانید با ارائه اسناد و مدارک پرداختی ثمن معامله ادعای ایشان را رد کنید.