مشاوره حقوقی رایگان - ممانعت از حق ملاقات فرزند

با عرض سلام وادب،
من همسرم حدود چند ماه است که به دلیل اختلافات خانوادگی به خانه پدرش (در شهر دیگری) رفته است و از ملاقات و هرگونه ارتباط من با فرزندانم (دو فرزند، یکی سه سال دیگری شیرخوار) نیز ممانعت میکند. با توجه به رای دادگاه بدوی محل ملاقات را در صورت عدم توافق کلانتری محل سکونت اطفال تعیین کرده است، چند بار همسرم فرزندان را در محل کلانتری آورد و ملاقات انجام شد ولی مدتی است که از انجام اینکار خودداری میکند و دیگر بچه ها را نمی آورد. مسئول کلانتری نیز با ایشان تماس گرفته است و گفته که تا مشخص نشدن رای قطعی دیگر فرزندان را تحویل من نمیدهد. هر دو طرف دعوی درخواست تجدید نظر ارسال کرده ایم من برای افزایش ساعت ملاقات و خوانده نیز برای لغو رای دادگاه بدوی. و هردو منتظر تصمیم دادگاه تجدید نظر هستیم.
گزارش کلانتری مبنی بر عدم تحویل فرزندان را دارم، آیا می توانم با این گزارش دادخواست کیفری ارسال کنم یا خیر؟
آیا لازم است بیش از چند گزارش کلانتری داشته باشم؟
آیا باید صبر کنم تا رای قطعی دادگاه تجدید نظر ابلاغ شود؟ در این صورت این روزهایی که حق دیدن فرزندانم را از من دریغ کرده چه می شود؟
طبق قانون پدر هستم و حق دیدن فرزندانم را دارم و همسر من از این حق ممانعت به عمل می آورد.
لطفا راهنمایی بفرمایید.
بسیار سپاسگزارم.

پاسخ ها :

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛
بر اساس ماده 1174 قانون مدنی، در صورتی که در تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزییات مربوط به آن، میان والدین توافقی باشد، بر اساس آن عمل خواهد شد و در صورت بروز اختلاف در میان آنها دادگاه، زمان و مکان ملاقات را تعیین خواهد کرد؛ در این صورت، دادگاه با در نظر گرفتن شرایط و مصالح کودک، زمان ملاقات را این گونه تعیین می کند که یک الی دو روز در آخر هفته باشد به موجب ماده 54 قانون حمایت از خانواده هرگاه مسئول حضانت، از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی ‌حق شود، برای بار اول، به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و درصورت تکرار، به حداکثر مجازات مذکور محکوم می ‌شود براساس ماده 40 قانون حمایت از خانواده، "هرکس از اجرای حکم دادگاه در مورد حضانت طفل، استنکاف کند یا مانع اجرای آن شود یا از استرداد طفل امتناع ورزد، حسب تقاضای ذی نفع و به دستور دادگاه صادرکننده رای نخستین، تا زمان اجرای حکم، بازداشت می شود بنابراین عدم استرداد فرزند و جلوگیری از ملاقات با فرزند، می تواند سبب شود، که بنابر تقاضای ذی نفع کسی که حضانت با او است حکم بازداشت اجرا شود.