مشاوره حقوقی رایگان - حدود اختیارات مرد نسبت به زن پس از اثبات عدم تمکین زن در دادگاه

با سلام. چندی قبل خانومم خونه و زندگیش رو ترک کرد و رفت خونه باباش و مهریه و اجرت المثل رو گذاشت اجرا . من در حال حاضر دارم مهریه و اجرت المثل پرداخت میکنم. برای نفقه هم اقدام کرد که دادگاه بعد از بررسی شرایط حکم به عدم تمکین همسرم داد و من از پرداخت نفقه معاف شدم. الان خانومم علاوه بر گرفتن مهریه و اجرت المثل یه جا مشغول کار هست و برای خودش منبع درآمد درست کرده. ما یک بچه 5 ساله داریم که پیش من زندگی میکنه، من بارها باهاش صحبت کردم که برگرده سره زندگیش کنار بچه باشه، حتی با اینکه قاضی به اجبار به خانومم گفت که حداقل هفته ای یکبار بچه رو ببین اما اون اصلا حاضر به دیدن بچه نیست چون حسابی سرگرم کارش شده. الان من سوالم اینه که آیا با وجود حکم عدم تمکین، من میتونم از لحاظ قانونی جلوی فعالیت کاری همسرم رو بگیرم؟ استقلال مالی همسرم باعث شده قید زندگی و بچش رو بزنه و من هدفم اینه که این دلگرمی که از بابت کارش داره از بین بره و برگرده سره زندگیش. آیا از نظر قانونی میتونم جلوشو بگیرم یا اینکه چون حکم عدم تمکین گرفتم دیگه اختیاری روش ندارم و اون آزاده هر کاری بکنه؟؟ لطفا پاسخ سوالمو فقط در مورد حوزه اختیارات مرد نسبت به زن بعد از حکم عدم تمکین رو بگید. با تشکر

پاسخ ها :

محسن فاروقی

جناب آقای محسن فاروقی :

بله تا زمانی که قانونا در قید زوجیت شماست قانون این اجازه رو به شما میده که در صورتیکه شغل همسرتون با مصالح خانوادگی در تضاد باشه مانع کار کردنش بشین
البته این منع نیاز به رای دادگاه داره.
این اختیار منوط به آن است که اختیار انتخاب شغل و آزادی شاغل بودن رو در عقدنامه به ایشون نداده باشین