مشاوره حقوقی رایگان - تغییر نام

من اسمم شفیقه هس تو کارت اما از بچگی به اسم سمیه صدا زدن میشه ک عوض بشه و اگه عوض میشه از تذکره تو افغانستان هم میتونم عوض کنم یا نه ؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید با اداره امور اتباع غیر ایرانی مطرح کنید تا کارت امایش اصلاح شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اصولا خیر چون شما از اتباع خارجه هستید مگر شما تابعیت ایران را داشته باشید و

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اگر تابعیت داشته باشید امکان پذیر است

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

طبق قانون کشور خودتان می توانید تغییر دهید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر تابعیت داشته باشید امکان پذیر است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛ جدیدترین رای وحدت رویه به شماره 1742 به تاریخ 1399/11/8 هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص دادخواست اشخاص به خواسته اعتراض به تصمیم ثبت احوال مبنی بر مخالفت با تغییر نام و الزام به تغییر نام کوچک:از نظر حقوقی هیچ منع قانونی برای برخورداری از حق طبیعی اشخاص برای تغییر و انتخاب یک نام مناسب و غیر ممنوع وجود ندارد به لحاظ اینکه طفل در زمانی که به این اسم نامیده شده از لحاظ عقلی در وضعیتی نبوده که امکان تصمیم در این خصوص را داشته باشد و اکنون که به سن رشد رسیده مسلما حق دارد از داشتن اسمی مناسب که از نامیده شدن به آن رضایت داشته باشد برخوردار شود در هر صورت اگر سازمان ثبت احوال با درخواست تغییر نام فردی موافقت نکند متقاضی می تواند با ارائه دادخواست به دادگاه حقوقی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تقاضای تغییر نام کند توجه داشته باشید که این دعوا باید به طرفیت سازمان ثبت احوال طرح شود.