مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله ملكی

در حدود ٤ ماه قبل معامله ای انجام شده بود، چک ها در تاريخ مقرر پاس نشد با توجه به اينكه خريدار برای فسخ پيشقدم نمی شود (در حالی كه بر اساس قولنامه عدم وصول چک به منزله فسخ به همراه ضرر و زيان مقرر از سوی فسخ كننده يعنی كسی كه نتوانسته چک ها را پاس نمايد، می باشد). با مشورت حضوری با وكيل ايشان توصيه كردند كه برای تسريع عمليات فسخ به صورت قانونی بند ٧ قولنامه در هر سه نسخه توسط مشاور املاک خط زده شود تا مستقيما و با صرف زمان كمتر مسئله از طريق دادگاه حل و فصل شود، اين در حاليست كه وكيل ديگر نظر مخالفی دارند. و اعتقاد دارند رسيدگی توسط موسسه داوری سريعتر انجام ميگيرد. با توجه به توضيحات فوق تكليف بنده چيست؟
بند ٧: شرط داوری
كليه اختلافات اين قرارداد در ابتدا توسط مشاور املاک رسيدگی و حل خواهد شد. در صورت عدم موفقيت طرفين به موسسه داوری مورد توافق طرفين مراجعه نمايند. مطابق قانون و اساسنامه آيين دادرسی مربوطه به داوری، رأی داور منتخب بصورت قطعی و لازم الاجرا خواهد بود.

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

در خصوص مورد اول خط زدن هر بند که ممضی ب امضای طرفین است جعل خواهد بود و کاریست غیر قانونی
پیشنهاد من استفاده از نهاد داوریست چون تشریفات دادرسی را ندارد و زودتر به نتیجه می رسید

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

چون در قرارداد شما شرط داوری تعیین شده دادگاه خواسته شما را رد خواهید فلذا بدوا از طریق داوری اقدام نمایید سپس رای داور را به طرف مقابل ابلاغ نمایید در صورت نیاز به همکاری با تلفن همرا بنده تماس حاصل فرمایید

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال چنانچه امکان دستیابی به توافق از سوی طرفین و یا مشاور املاک تنظیم کننده مبایعه نامه در حل مشکل به وجود آمده میسر نگردد ، اجرای شرط حق فسخ یکجانبه و مطالبه خسارت تعیین شده عدم وصول چک قسمتی از ثمن معامله و فسخ قرارداد توسط مشروط له از طریق ارجاع اختلاف به داوری و معرفی داور اختصاصی از سوی هر یک طرفین از طریق ارسال اظهارنامه رسمی و تراضی بر انتخاب داور سوم و مرضی الطرفین و در غیر اینصورت (عدم تراضی) ، انتخاب داور سوم از طریق دادگاه صالح تنها راهکار قانونی شماست . رسیدگی به اختلاف از طریق داوری نسبت به رسیدگی در دادگاه صالح از سرعت بیشتری و تشریفات کمتری برخوردار است اما داوری غیر تخصصی نقاط ضعفی هم دارد و آن ممکن است در عدم تخصص داور یا داوران در رشته حقوق و یا موضوعی که نسبت به آن می خواهند رسیدگی و حکم صادر نمایند باشد و همچنین خدای ناکرده ممکن است داور یا داوران به علت ضعف هوای نفسانی و یا رفع حوائج شخصی تحت تأثیر یکی از طرفین اختلاف قرار گیرند . ضمن اینکه چون رأی قاضی دادگاه از لحاظ حرفه ای و استناد به قوانین موضوعه نسبت به رأی داوری از اتقان و استحکام بیشتری برخوردار است ، پیشنهاد حذف بند 7 قرارداد (رجوع به داوری) در هر سه نسخه و تصریح در سه نسخه مبایعه نامه به تعیین دادگاه به عنوان تنها مرجع حل اختلاف ، راهکار قانونی است که بیشتر می تواند مدنظر طرفین اختلاف قرار گیرد . امیدوارم توضیحات کامل ، مستدل و مستند به قانون و تجربه شده اینجانب راهگشای شما در حل قانونی مورد اختلاف باشد .