مشاوره حقوقی رایگان - استنکاف از تمدید قرارداد جدید اجاره

با عرض سلام و خسته نباشید.
بنده خانه ای را بصورت رهن کامل ( 50 میلیون ) گرفته بودم که پایان قرارداد اوایل مرداد ماه بوده حدود 2 هفته قبل از اتمام قرارداد با صاحب خانه در خصوص تمدید قرارداد صحبت کردم. نظر بنده افزایش رهن به مبلغ 10 میلیون تومان بود و نظر صاحب خانه پرداخت کرایه 500 هزار تومانی بود که پس از چند جلسه صحبت قرار شد که بنده 300 هزار تومان بعنوان کرایه ماهیانه پرداخت کنم و موجر نیز در توری برای بالکن نصب کند که قرار شد این توافقات پس از تمدید قرارداد در بنگاه املاک ( بصورت تمدید مجدد در پشت اجاره نامه توسط بنگاه صادر کننده قرارداد قبلی) انجام شود.( بنده همان موقع اعلام کردم اگر موافق چنین توافقی نیستید اعلام کنید تا در همان موقع من به فکر جای جدید باشم که ایشان توافق را قبول کردند) از آن موقع به بعد هر بار به دلایل مختلف ( از سوی موجر ) تمدید قرارداد به تعویق افتاد ( بنده هر دفعه برنامه تمدید را مطرح میکردم ) تا اینکه چند روز پیش با تماس با بنده خواستار دریافت مبلغ اجاره این چند ماه شد که بنده اعلام کردم که اجاره این چند ماه کنار گذاشته شده ولی طبق توافق قبلی ( شفاهی ) اینکار منوط به تمدید قرارداد می باشد. دو روز بعد طی تماسی اعلام کرد که به دلیل مشکلات خانوادگی میخواهد خودش در منزل ساکن شده و بنده می بایست تا اواسط بهمن ماه خانه را تخلیه نمایم. سوال بنده این است:
1- آیا با توجه به توضیحات بالا، موجر حق انجام چنین کاری را دارد؟
2- آیا امکان دریافت ضرر و خسارت برای بنده در چنین شرایطی وجود دارد؟( با توجه به اینکه الان فصل جابجایی نیست و با عنایت به اینکه بنده موافق تخلیه واحد در صورت عدم موافقت موجر در همان زمان بودم).
3- آیا بنده می بایست مبلغ اجاره ای که منوط به تمدید قرارداد و انجام شرط ذکر شده در بالا بوده را پرداخت نمایم؟
پیشاپیش از راهنمایی های شما بزرگواران تشکر میکنم.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، چونکه توافقات شفاهی شما در ظهر قرارداد مکتوب و امضاء نشده و به مرحله فعلیت در نیامده است لذا شما چاره ای جز توافق کتبی با مؤجر به منظور تمدید قرارداد اجاره بر مبنای تعدیل اجاره بها مورد پیشنهاد مؤجر از تاریخ انقضاء مدت قرارداد و یا تخلیه مورد اجاره با پرداخت اجرت المثل ایام تصرف ندارید . چنانچه مبلغ و میزان اجرت المثل ایام تصرف در قرارداد پیش بینی و تعیین نشده باشد ، پرداخت اجرت المثل ایام تصرف بر مبنای اجرت المسمی (اجاره بها) خواهد بود .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

جواب اول : خیر نمی تواند و در این خصوص این شما هستید که می توانید اجاره را با همین وضع قبول یا فسخ نمایید
جواب سوال دوم:خیر تنها برای شما امکان فسخ وجود دارد
جواب سوال سوم : بله باید پرداختت کنید اگرچه آن مبلغ نباشد و مبلغی کمتر مورد حکم قرار گیرد زیرا توافق بر انجام امری از سوی موجر مسقط اجرت المثل نخواهد بود.