مشاوره حقوقی رایگان - افزایش اجاره بها

با سلام
بنده سال پیش سالن صنعتی را به مبلغ اجاره ماهانه 1.5 میلیون تومان به مدت 5 سال با افزایش سالانه 12 درصد افزایش برای تولید مواد غذایی اجاره دادم هم اکنون بعد از سپری شدن یک سال آیا می توانم مبلغ اجاره را بیش از 12درصد افزایش دهم ؟
دلایل ام به شرح زیر است
1- نرح تورم امسال بیشتر از سالهای قبل است
2- سالن را نسبت به ارزش منطقه، در سال قبل کمتر اجاره دادم (هم اکنون حداقل 30 درصد زیر قیمت است)
3- مستاجر بطور شفاهی برای تولید یک نوع مواد غذایی اجاره کرده ولی هم اکنون بصورت چند محصولی کار میکند (در متن اجاره فقط به تولید مواد غذایی اشاره شده)
4- بطور غیرقانونی از برق سالن بیش از ظرفیت موجود استفاده میکند (در قولنامه به 32 آمپر اشاره شده)
با تشکر،

پاسخ ها :

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

عقد اجاره عقد لازم است. و طرفین ملزم به اجرای تعهدات قرارداد می باشند. باید قرارداد مطالعه شود در صورتی که مستاجر به تعهدات در عقد اجاره عمل نکرده باشد ایا می توان اجاره نامه را از طریق محکمه قضایی فسخ کرد یا خیر !