مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل زمین کشاورزی

با سلام
پدربزرگ من برابر سند ، تعداد چندین قطعه زمین کشاورزی به میزان 1700 من را داشته که پس از فوت ، بین پدرم و عمویم تقسیم شده و در زمان تقسیم زمین‌ها ، خواهرهای آنها ( سه نفر ) به دلیل رسم و رسوم آن زمان ، بصورت شفاهی از اخذ زمین و سهم‌الارث امتناع نموده‌اند. حالا که بچه‌هایشان بزرگ شده‌اند ، مدت حدود پنج سال است که درخواست سهم‌الارث و اجرت‌المثل نموده و هم‌اکنون به تازگی شکایت کرده و تشکیل پرونده داده‌اند. گفتنی است این زمین‌ها در زمان حیات پدرم و توسط خود وی بزرگتر و بیشتر شده ( با تعویض موردی بعضی از زمین‌ها ، بزرگتر نمودن بعضی از زمین‌ها به وسیله شخم زمین‌های بایر اطراف آن ، خرید و ... ) ... سؤالم این است که حالا که عمه‌هایم شکایت نموده‌اند آیا قانون برابر سند و موجودی زمان فوت پدربزرگم به آنها زمین می‌دهد یا برابر موجودی فعلی ؟ برابر کدام بند و ماده ؟ ( چون موجودی فعلی حداقل دو برابر زمین‌های قبلی است و عمل و کار و زحمات پدرم باید به وراثش برسد نه به خواهرهایش ) ... و سؤال بعدیم اینه که آیا با توجه به عدم درخواست قبلی عمه‌هایم در خصوص اخذ زمین در زمان فوت پدرشان ( حدود 50 سال قبل ) و اینکه حدود پنج سال است که درخواست سهم‌الارث دارند ، آیا اجرت‌المثل ( سنوات ) کامل این سال‌ها به آنها تعلق می‌گیرد یا فقط همین پنج سال ؟ ( پدرم 18 سال پیش فوت نموده ولی عمویم که بزرگتر است در قید حیات می‌باشد و سه خواهر دارند )
با تشکر .

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
سکوت دلیل بر رضایت نیست و می توانند اجرت المثل تمام سالها را مطالبه نمایند .
فقط به میزان ماترک حین فوت سهم می برند

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطابق آنچه در سوال آمده است اجرت المثل قابل مطالبه است