مشاوره حقوقی رایگان - اعسار هزینه دادرسی مهریه

باسلام، بنده دادخواست مهریه با اعسار از هزینه دادرسی داده بودم که با اعسار موافقت و رای دریافت مهریه هم صادر شد که شوهرم محکوم به پرداخت مهریه به همراه هزینه دادرسی شده ولی الان که رفتم برای اجرائیه قاضی میگه اول باید با دادگستری تسویه حساب کنی و بعد مهریتو بگیری، این چه اعساریه پس درحالیکه شوهرم محکوم به پرداخت هزینه دادرسی هست پس چرا میخوان هزینه دادرسی رو از من بگیرن؟؟ من چطور میتونم حساب خودمو از حساب دادگستری جدا کنم که هم اونا کم کم به حقشون برسن و هم به حق من ظلم نشه و هردو همزمان حقمونو بگیریم، آیا اعسار قانون مشخص و خاصی داره یا هرچه قاضی تصمیم بگیره همون اجرا میشه؟؟

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

با سلام
در واقع اعسار یا معافیت از پرداخت هزینه دادرسی بطور موقت هست و در رای صادره تکلیف آن توسط دادگاه مشخص می گردد و محکوم علیه محکوم به پرداخت درحق دولت می گردد در واقع اگر اعسار از هزینه دادرسی مورد قبول دادگاه قرار نمی‌گرفت تا هزینه را شما پرداخت نمی‌کردید اصلا به دادخواست شما رسیدگی انجام نمی‌گرفت لذا اجرای احکام ابتدا هزینه دادرسی را از اموال محکوم علیه استیفا می نماید ضمن اینکه نیم عشر هزینه اجرای حکم را نیز پس از اجرای حکم از محکوم علیه در پایان کار خواهند گرفت.