مشاوره حقوقی رایگان - حق و حقوق زن

خواهر من با 14 سکه عقد دائم مردی شده است که تمام زندگی اش خانواده اش هستند و چون پدرومادر ما از هم جدا شدن این موضوع را به رخ خواهرم میکشد که شما خانواده ندارین خانواده من خوبن پدرومادرم باهمن تو آبروی منو میبری پدرت بهت جهاز نداده تا 3 سال تو خونه من داشتی قسط جهازت و میدادی و ستم کشی میکنه. میخوام بدونم خواهر من توی دادگاه چه حقو حقوقی داره چون شوهرش همش تهدید به طلاق میکنه و میگه باید تا آخر عمر به خانواده من سرویس بدی هرهفته 50 نفرو دعوت میکنه خونشون که خواهرم پذیرایی کنه و هرروز مجبورش میکنه بره خونه پدرومادرش به اونا سر بزنه. و میگه اگه اینکارو نکنی طلاقت میدم 2 تام بچه دختر کوچیک داره 1 ساله و 3 ساله. من میخوام اعتماد به نفس خواهرم بالابره بدونه اگه این مرد بخواد طلاقش بده چه حق و حقوقی داره. مثلا اجرت المثل چه جوری بهش تعلق میگیره خواهرم لیسانس داره شاغل بوده شوهرش اجازه کارکردن بهش نداده. 10 ساله داره زندگی میکنه تو تهران هستیم منطقه 9 دارایی شوهرش 3 دانگ خونه و یه ماشینه . مهریه خواهرم فقط 14 سکه ست. میشه بگین خواهرم چه حق و حقوقی داره که درمقابل تهدید شوهرش سرخم نیاره ممنونم از راهنماییتون خیر ببینید

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خواهرت اول باید از انجام کارهای خانه خودداری کند ، دوم با شوهرش همخوابی نکند، سوم به خانه پدرو مادرشوهرش نرود چهارم 14 سکه را اجرا بگذارد و سه دانگ خانه و ماشینش را توقیف کند و مهریه را هر چند کمه ازش بگیرد، بعد اگه کتکش زد فورا هم به 110 زنگ بزند و هم به همسایه ها خبر بدهد و بعد برود کلانتری تا به به پزشکی قانونی معرفیش کنند ، اگر جا و مکانی مثل خانه برادر یا خواهر در شهرستان دارد جهیزیه اش را در حضور چند نفر همسایه بردارد ببرد، البته اگر بابت جهیزیه از شوهرش رسید وامضاء گرفته ، اگر نه دادخواست استرداد جهیزیه بدهد، بعد فورا دادخواست نفقه را در همان شهر خودتان بدهد و......زن اگر بخواهد پدر شوهر را در می اورد. همه قوانین به نفع زن است.

یاسمن رضایی

سرکار خانم یاسمن رضایی :

سلام .مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت(در صورت اثبات) و نفقه( در صورت ناشزه نبودن ) به ایشان تعلق میگیرد، ضمنا جهت شاغل شدن نیز درصورتی که شغل مورد نظر متعارض مصالح خانوادگی و... نباشد نیز بلامانع بوده و شوهر نمیتواند ممانعت کند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
مهریه و نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت
قابل مطالبه است
زوجه حق تحصیل ، حق کارکردن خواهد داشت

ولی ...