مشاوره حقوقی رایگان - رباخواری

سلام و عرض ادب، من دقیقا میخوام بدانم قانون مرور زمان شامل شکایت رباخواری میشود یا خیر ؟ آیا رباخواری جز جرایم غیر قابل گذشت محسوب میشود ؟ بنده 18سال پیش درگیر مسائل تحمیلی فروش آپارتمان شدم که تا همین 6سال پیش احکام مختلفی (حقوقی نه کیفری) علیه و له همدیگر گرفتیم تا اینکه طرف ما با اعمال نفوذ فراوان توانستن حکم قطعی دریافت و سند قطعی به نام خود بزنن و پرونده را خاتمه بدهند از نظر حقوقی، ولی اشتباه من این بود که کیفری اقدام نکردم حال قانون این اجازه را میدهد، لطفا با استناد به مفاد قانونی و شفاف بفرمایید. منتظر پاسخ شما هستم و بی نهایت سپاسگذرم.

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

مرور زمان در جرایم یاد شده وجود دارد و این جرم از جرایم قابل گذشت نیست در هر حال در صورتی که شرایط خاصی حادث شده قابل طرح دعوای کیفری خواهد بود

محمود  سالاركريمي

محمود سالاركريمي :

استان :

سلام دوست گرانقدر.خیر.با توجه به گذشت زمان طولانی از زمان وقوع جرم بر فرض وجود جرم شکایت شما نتیجه قانونی نخواهد داشت

پرسشگر :

ضمن تشکر فراوان از دو استاد محترم ، که منت گذاشتن و جواب دادن، ولی به نظر میرسد که دو وکیل محترم دو دیدگاه مختلف دارند!, جناب آقایی فرمودند : شامل مرور زمان میشود ولی از طرفی هم از جرایم غیر قابل گذشت محسوب می شود؟!؟! که جمع نقیضین می شود ؟ نمی توان هم از جرایم غیر قابل گذشت باشد هم مرور زمان را شامل شودچون صرفا جرایم قابل گذشت هست که شامل مرور زمان می شود وحق شکایت را سلب می کند. و جناب سالاری فرمودند نتیجه ای نخواهد داشت، اگه قبول کنیم شامل مرور زمان نمی شود و ارکان و ادله اثبات دعوا مهیا باشد چرا نشود که دعوا را اثبات کرد؟!؟ به هر حال سپاسگذرم.

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

با سلام
اتهام ربا از جرائم درجه 5 بوده و با گذشت 7 سال از وقوع جرم قابل تعقیب نیست .