مشاوره حقوقی رایگان - استرداد جهیزیه

سلام وقت بخیر
بنده قصد استرداد جهیزیه دارم سوالی که دارم این هستش که همسر بنده چند قلم جنس به عنوان شیربهای بنده تهیه کرده است که فاکتور لوازم به نام پدرشونه اما در دو برگه کاغذ یکی در شب بله برون در کنار مهریه به عنوان شیربها قید شده و امضا شده و دیگری در سیاهه جهیزیه به عنوان جهیزیه بنده نوشته شده و در اخر هم نوشته شده که این مبلغ جنس توسط اقای فلانی تهیه شده از بابت شیربها و به امضای خودشون و پدرشون و سایر شهود رسیده؛
در این صورت این اقلام برای بنده هستش یا ایشون میتونن تحویل ندن؟

پاسخ ها :

سمیه جدی گلی

سرکار خانم سمیه جدی گلی :

با سلام
دادخواست استرداد جهیزیه مطرح کنید و لوازم را با حکم دادگاه خارج کنید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
باتوجه به سیاه مذبور و قید عنوان شیر بها برای این اقلام خیر

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود ابتدا اظهارنامه ارسال دارید اگر افاقه تامین دلیل نمایید و سپس دادخواست دهید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اقلامی که زوج خریداری کرده متعلق به زوج است و در صورت طرح دعوا دادگاه معمولا جز جهیزیه حساب نمی کند.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام واحترام ؛؛؛

اقلام متعلق به زوجه است
میتوانید ابتدا از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
با ارسال اظهارنامه خواستار استردادجهیزیه باشید و در صورت عدم اقدام با ثبت دادخواست استردادجهیزیه و پیوست لیست سیاهه و در صورت وجود
گواهی اسامی گواهان را پیوست و خواستار الزام ایشان به استرداد جیهزیه باشید.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

شیربها یک امر عرفی ست و جنبه قانونی ندارد و معمولا هدایایی ست که داماد به مادر عروس برای حق شیر می دهد که در واقع این هدایا به خود زوجه داده می شود و احکام هبه بر آن مترتب می شود بنابراین مثل سایر هدایا چنانچه اصل آنها موجود باشد قابل مطالبه است و الا قابل مطالبه نیستند ..‌‌