مشاوره حقوقی رایگان - شهادت کذب

با سلام. در یک تهدید و قدرت نمایی با چاقو علیه شخصی تنها شهود شخص تهدید شده بستگان فرد تهدید کننده بودند. که پس از احضار آنها توسط دادگاه به لحاظ قرابت شهادت دروغ داده و چون آنها را شخص شاکی معرفی کرده بود. متهم منع تعقیب گرفت و رای قطعی شد. با این وصف آیا شاکی می تواند از شهود به لحاظ شهادت کذب شکایت نموده و با توسل به قسم شهادت دروغ آنان را ثابت کند؟ صرف نظر از اینکه در رای قبلی موثر باشد یا نه. تشکر فراوان

پاسخ ها :

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام. بله شما میتوانید هر دعوایی را طرح کنید . ولی معمولا در این نوع پرونده ها شانس نتیجه گرفتن شما پایین است مگر به این شکل باشه که مثلا در روز حادثه با توجه به مدارک ارائه شده کاملا مستدل اثبات نمایید شاهد در جایی دیگر حضور داشته که عملا حضورایشان در محل حادثه غیر ممکن باشد.

یک وکیل

سلام" همین که در شکایت اتهام قدرت نمایی با چاقو به علت عدم موفقیت شاکی در جمع آوری دلیل بر علیه شما ، قرار منع تعقیب گرفتید خدا را شاکر باشید و اخذ نتیجه مثبت در طرح شکایت بر علیه شاکی سابق خود به اتهام افترا یا شهود تعرفه شده وی به اتهام شهادت دروغ شهود برای شما متصور نیست .

یک وکیل

سلام" پاسخ دوم : در پاسخ اول به دلیل اینکه در فهم کلی سؤال دچار اشتباه شدم و شاکی را به عنوان متهم فرض گرفتم لذا ضمن پوزش و تصحیح پاسخ اول ، پاسخ تصحیحی را بشرح ذیل اعلام می دارم ؛ در فرض سؤال ، اشتباه فاحش شاکی در این بوده که جهت اثبات شکایت خود از شهودی استفاده نموده که با متهم قرابت خویشاوندی داشته و شهود معرفی شده به نفع شاکی ادای گواهی ننموده اند که جای تعجب دارد چونکه اگر قرار بر این بوده شاهد معرفی شده از سوی شاکی به نفع وی شهادت ندهند همان بهتر می بود که قبول ادای شهادت ننموده و در جلسه دادرسی حاضر نمی شدند . با حدوث این وضعیت (عدم گواهی شهود به نفع شاکی) اتهام متهم نیز اثبات نشده ضمن اینکه در فرض سؤال به نظر نمی رسد شهود معرفی شده به دروغ به ضرر شاکی شهادت داده باشند بلکه محتمل آن است که به نفع متهم ادای شهادت ننموده باشند که در اینصورت وصف مجرمانه ای بر آن مترتب نیست ضمن اینکه اثبات شهادت دروغ شهود معرفی شده با قسم شاکی قابل اثبات نیست و اثبات آن نیز نیازمند معرفی و ادای گواهی شهود دیگر و یا اقرار شهود کذاب و یا علم قاضی است .

یک وکیل

سلام. بله امکان طرح شکایت وجود دارد اما نیاز به ادله کافی دارد و بعید به نظر میرسد که به نتیجه دلخواه برسید