مشاوره حقوقی رایگان - پروانه ساخت برای زمین با کاربری باغ

با سلام
من برای زمینی با کاربری باغ وبا متراژ 228 متر از شهرداری در بهمن سال 1400درخواست پروانه ساخت نمودم که برای من دستور نقشه یک پیلوت و 2 طبقه با درصد اشغال 60 درصد صادر شد و من هم نقشه ساختمانی که به تائید نظام مهندسی رسیده را تحویل شهرداری دادم ولی در اتمام کار و صدور پروانه ، شهردای با تحویل یک نامه به عنوان جوابیه درخواست صدور پروانه اعلام کرد که دیگر امکان صادر شدن پروانه برای زمین شما میسر نیست. من نیز به ناچار به دیوان عدالت اداری شکایت کردم که جواب دیوان هم به این صورت است.
( در خصوص شکایت مطروحه ، با عنایت به مجموع محتویات پرونده ، نظر به اینکه اولا مالکیت شاکی در پلاک فوق الذکر با توجه به تصویر مصدق سند رسمی مالکیت محرز و مسلم می باشد ، ثانیا مطابق بند 24 ماده 55 شهرداریها صدور پروانه ساختمانی از جمله وظایف و تکالیف اختصاصی شهرداریها می باشد ثالثا با عنایت به اصل تسلیت و حرمت مالکیت مشروع اشخاص ، کلیه مالکیت دارای حقوق مالکانه و از جمله اخذ پروانه ساختمانی می باشند و تحدید این حقوق منوط به اذن و تصریح قانونگذار می باشد رابعا: شهرداریها در صدور پروانه ساختمانی مکلف به اجرای مصوبات کمیسیون ماده 5 قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری از جمله طرح های تفصیلی از جهت میزان تراکم ، سطح اشتغال ، نوع کاربری و... می باشند . النهایه با توجه به اینکه کاربری ملک باغ می باشد در صدور پروانه ساختمانی دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری از حیث میزان سطح آشغال، تراکم و ... ملاک عمل شهرداری خواهد بود . بنا به مراتب یاد شده شکایت مطروحه وارد تشخیص و مستندا به مواد 1،10،58،و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و بند 24 ماده 55 قانون شهرداریها و ماده 59 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقا نظام مالی کشور حکم به ورود شکایت و الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی با رعایت ضوابط و مقررات صادر و اعلام می نماید.)
حال با توجه به تمامی این توضیحات الان که دوباره با این حکم به شهرداری مراجعه نمودم میگویند کلا میتونیم به اندازه 20 متر ساخت به شما بدهیم . الان زمین مذکور از 3 طرف ساختمان ساخته شده دارد و چندین سال هست مالکانشان در آنها سکونت دارند. و همچنین به یکی از مالکان هم قبل از من پروانه ساخت یک طبقه پیلوت و 2 طبقه مسکونی پروانه صادر شده است.برداشت من هم از رای صادر شده از جمله(شکایت مطروحه وارد تشخیص و مستندا به مواد 1، 10 ،58 و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و بند 24 ماده 55 قانون شهرداریها و ماده 59 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقا نظام مالی کشور حکم به ورود شکایت و الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی با رعایت ضوابط و مقررات صادر و اعلام می نماید. )است ولی شهرداری رای را فقط منوط به ماده 14 قانون زمین شهری می داند.حال من باید چیکار کنم. دوباره به دیوان عدالت شکایت کنم . راهنمایی بفرمائید سپاسگزارم.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
با وکیل متخصص در امور مذبور مشورت کنید