مشاوره حقوقی رایگان - خیار عیب

سلام. ماشینی خریداری کردم از بنگاه دارای خیار عیب هست الان براشون اظهارنامه برای فسخ معامله فرستادم و به مدت سه روز بهش مهلت دادم ولی باز هیچ اقدامی نکرده میخوام الان دادخواست فسخ معامله بفرستم چند مدت طول میکشه ک معامله فسخ بشه ؟ و کارم درست میشه؟

پاسخ ها :

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

اگر شرایط فسخ ایجاد شده باشه دادگاه حکم به تایید فسخ می‌دهد و زمان پرونده بستگی به دادگاه دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون حق فسخ ناشی از خیار عیب فوری است
و خریدار باید بلافاصله برای فروشنده اظهارنامه ارسال و دادخواست تنفیذ فسخ بیع را ارائه
بدهد

و حق فسخ فقط در صورتی برای خریدار ایجاد خواهد شد که در زمان تنظیم مبایعه‌نامه ، عیب مخفی باشد و خریدار عالم به وجود عیب در مبیع نباشد

و اگر بعد از تسلیم مبیع به خریدار ، در مبیع عیب دیگری حاصل بشود ( خودرو توسط خریدار تصادف نماید ) یا در مبیع تغییری ایجاد بشود دیگر خریدار نمیتواند قرارداد را فسخ نماید ولی ممکن است با شرایط خاصی ، خریدار بتواند مطالبه خسارت ناشی از عیب خودرو نماید

و با توجه به توضیحات شما ، شما اظهارنامه را اشتباه تنظیم کرده اید و اظهارنامه باید مبتنی بر اعلام فسخ بیع به فروشنده باشد و نباید برای اعمال فسخ دارای
مدت باشد شما باید دوباره اظهارنامه دقیق برای فروشنده ارسال نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام و احترام
بستگی به حجم پروندهای موجود در شعبه رسیدگی کننده دارد ، نمی توان برای آن مدت مشخصی تعیین کرد