مشاوره حقوقی رایگان - مرور زمان برای کلاهبرداری رایانه ای

سلام من توسط ی کلاهبرداری ک به بهونه ی خرید و فروش ارز دیجیتال اطلاعات کارت بانکیمو گرفت اغفال شدم و الان قربانی پرونده هاش هستم یک رای دادگاه برام اومده ک یک سال حبس تعزیزی و رد مال به شاکی اولا این حبس تعزیزی واقعا حبسم میکنن؟یا بجاش جریمه میکنن و دوم اینکه میتونم توی تجدید نظر خواهی از طریق ماده 106 قانون مجازات اسلامی (که قید شده اگر شاکی تا یک سال اقدام به شکایت نکنه حق شکایت از اون سلب میشه) مشمول مرور زمان بشم و قرار منع تعقیب برام صادر میکنن؟ ضمن اینکه کلاهبرداری در تاریخ آذر 98 اتفاق افتاده ولی پرونده در تاریخ 12 خرداد 1400 توسط شاکی ثبت شده و مبلغ کلاهبرداری هم 3 میلیونه ممنون میشم راهنماییم کنید واقعا گیرم

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

حبس تعزیری قابل خریدن نیست مگر انکه خود قاضی ام را تبدیل به جزای نقدی کند. اگر شاکی ظرف یکسال شکایت نکرد مشمول مرور زمان تعقیب میشوید

محمدزارعی ایرندگان

جناب آقای محمدزارعی ایرندگان :

درود برشما
بله حبس تعزیری اجرا میشود
منظور از ماده106 یکسال از تاریخ اطلاع است یعنی اگر کلاهبرداری زیر100 میلیون باشد و شاکی از تاریخ یکسال اطلاع شکایت نکند دیگر امکان شکاییت نمی باشد.