مشاوره حقوقی رایگان - معامله صوری یا فرار از دین مهریه

با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید محترم.
بنده برج 8 سال 1400عقد کردم و 18خرداد 1401مهریه ام رو اجرا گذاشتم و از طریق ثبت خونه ای که به نام همسرم بود رو توقیف کردم.
ایشون ماشینش رو دوسه روز قبل از توقیف ثبت یعنی حدود 16خرداد تعویض پلاک کردن و بدون دریافت وجهی به نام مادرشون زدن.متوجه شدم همین خونه هم که الان توقیف شده به صورت وکالتنامه ای در بهمن ماه 1400 به دامادشون انتقال دادند.ولی من از اداره ثبت تونستم توقیف کنم.رای مهریه هنوز نیومده . سوالم این هستش که من بعد از رای میتونم به جرم صوری بودن هر دو معامله یا فرار از دین ازشون شکایت کنم؟ باتوجه به اینکه این خونه هنوز توقیفه و با کدملی ایشون تو سیستم ثبت بوده.ماشین چطور؟

پاسخ ها :

جواد سلیمانی

جناب آقای جواد سلیمانی :

باسلام در خصوص خودرو میتوانید با اثبات ادعای خود مبنی بر اینکه پولی رد و بدل نشده صوری بودن معامله را ثابت کنید
و در خصوص خونه چون انتقال قطعی نیافته و قرارداد بیعی وجود نداره توقیف شما به قوت خودش باقیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون جرم در مورد خودرو ، فرار از دین محسوب نمی شود

ولی میتوانید در مورد خودرو دادخواست ابطال را اقامه نمایید

و خانه جز مستثنیات دین محسوب می‌شود و رفع توقیف خواهد شد مگر ..