مشاوره حقوقی رایگان - فرار از دین و اثبات صوری بودن

بنده چند ماه پیش ماشینی که پدرم برایم هدیه گرفته بود و مبالغ مربوط به آن نیز توسط ایشان پرداخت شده بود ولی سند به نام من بود را به ایشان برگرداندم به صورت کامل.
هفته ی پیش همسرم مهریه اش را به اجرا گذاشته است. آیا میتواند این مورد را به عنوان فرار از دین و صوری بودن اثبات کند؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اری امکان پذیر است مگر شما بتوانید ادعای خویش را مبنی بر رجوع از هبه اثبات نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده فرار از دین محسوب نمی شود.
زوجه اگر دادخواست ابطال‌ معامله صوری بدهد و با توجه به اینکه پدرتان خریداری کرده بود معامله قابل ابطال نیست و شکایت همسرتون نتیجه ای نخواهد داشت.

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

با سلام
شما سند را به نام پدرتان انتقال داده اید ؟ چه زمانی این کار انجام شده است ؟

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
خیر امکان پذیر نیست نگران نباشید
گرچه ممکن است ادعایی کند ولی قابل دفاع میباشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیر؛ شما روند طبیعی و فرآیند طبیعی عقد هبه را به سرانجام رسانیده‌اید و ارتباطی با مهریه و فرآیند از دین ندارد. به همین دلیل اگر همسر شما در مورد این موضوع وارد عمل شود با شکست مواجه خواهد شد.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

میتوانند این ادعا را نمایند ولی احتمال به نتیجه رسیدنشان کم است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

خیر شما دلایل کافی برای اینکه ماشین در حقیقت متعلق به پدرتان است را ارایه دهید تا دعوا رد شود

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود برشما
پرسشگر عزیز ، از متن سوال شما چنین به نظر میرسد که شما (صرف نظر ار موضوع قرارداد که هبه باشد یا موضوع دیگر ) قبل از صدور اجراییه اتومبیل را به شخص دیگری منتقل نمودید که اگر چنین باشد از شمول فرار از دین خارج است . چراکه انتقال اموال تا قبل از تقاضای اجراییه ثبت از طرف طلبکار مهریه از شمول این موضوع ( فرار از دین ) خارج است .

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

درصورتی که حکم مهریه قطعی شده باشد کیفری میتواند اقدام نماید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
ابطال معامله ، بستگی به قرارداد تنظیمی شما خواهد داشت

طیبه برزگربفرویی

سرکار خانم طیبه برزگربفرویی :

سلام اگر قبل از صدوراجراییه مهریه باشه که شامل فرار از دین نمی گردد و چنانچه بعد از اجراییه مهریه اقدامات را انجام داده باشید بایستی ثابت کنید که هبه از سوی پدرتان بوده است

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

دلایلی که خودرو متعلق به پدر شما بوده ارائه نمایید و پدر شما نیز شهادت دهد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

طبق رای وحدت رویه دیوانعالی کشور فرار از دین زمانی احراز می شود که مال بعد از حکم قطعی دادگاه به پرداخت مهریه، فروخته شود .

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

باسلام
اگر از طریق اداره اجرای ثبت بابت وصول مهریه اقدام کرده و اجرائیه صادر شده خیر اما اگر از طریق دادگاه اقدام کرده باشد و حکم قطعی مبنی بر محکومیت شما به پرداخت مهریه صادر شده باشد و بعد از آن ماشین را منتقل کرده باشید بله هم تحت عنوان معامله صوری و هم تحت عنوان معامله به قصد فرار از دین میتواند شکایت نماید اما اگر قبل از صدور حکم قطعی منتقل کرده باشید خیر.جهت اطلاع از جزئیات مشاوره تلفنی بگیرید.09156858171

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

با وجود هبه و رجوع از آن صوری بودن متتفی میباشد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

در صورتی که تاریخ به اجرا گذاشتن مهریه از جانب همسر قبل از بازگرداندن ماشین به پدرتان باشد �‌تواند شکایت فرار از دین علیه شما مطرح کند

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

اگر شما به موجب توافقی با پدر خود، ماشینی که به عنوان هدیه به شما داده شده بود را به او بازگردانده‌اید و او هم مبالغ مربوط به آن را پرداخت کرده است، این به تنهایی به عنوان فرار از دین قابل قبول نیست. همچنین اگر مبلغ مهریه همسر شما با انتقال مالکیت ماشین به پدرتان مرتبط نبوده و به عنوان پرداخت مهریه از شما درخواست شده بود، این نیز به عنوان صوری بودن مهریه قابل قبول نیست.

به هر حال، در هر مورد، باید به دقت به شرایط قرارداد یا توافقاتی که بین شما و پدرتان یا همسرتان صورت گرفته بود ملاحظه شود..

سیدرضاتقوی

جناب آقای سیدرضاتقوی :

اگر انتقال سند قبل از اجرا مهریه باشد فرار از دین نمیباشد

ابوالفضل فاضلی

جناب آقای ابوالفضل فاضلی :

سلام اگر اجرای مهریه پس از انتقال شما بوده خیر اما اگر قبل از انتقال شما بوده باشد بله

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اثبات آن بسیار سخت است