مشاوره حقوقی رایگان - توقیف کامیون

با سلام، بنده کامیونی با کسی 5سال شریک بودم که اجرت المثل به اینجانب پرداخت نمی کرد پس از شکایت در دادگاه بدوی و سپس تجدید نظر به پرداخت70 میلیون محکوم شد، به علت طولانی شدن روند دادرسی(3سال) از 93-96، محکوم بعد از اطلاع از رای اولیه دادگاه بدوی و محاسبه اجرت المثل توسط کارشناس دادگستری در تیرماه95، اقدام به فروش دو کامیونش در مرداد و مهرماه95 و سواری پژو در اردیبهشت 96 نمود، و اکنون ادعای اعسار میکند سوال داشتم:
1-آیا بعد از اطلاع از محکومیت با رای دادگاه بدوی اجازه فروش اموالش را داشت.

2-آیا ادعای اعسار با توجه به فروش این اموال قبول میشود؟
3-آیا این فرار از دین است و اگر من فرار از دین شکایت کنم و نتوانم ثابت کنم تهمت محسوب میشود؟
4-محکوم کامیون لیزینگی هم دارد که در بازار قیمتش60میلیون است آیا میتوانم بعد از تعیین قیمت توسط کارشناس دادگستری آن را جای طلبم بردارم؟
با تشکر

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

سوال اول نه ندارد
سوال دوم خیر قابل قبول نیست
سوال سوم : بله فرار از دین است و در صورت عدم اثبات تهمت محسوب نمی شود زیرا شما به ناحق طرح دعوی ننموده اید.
سوال چهرام: بله می توانید

یک وکیل

سلام " 1- خیر 2- ممکن است 3- فرار از دین است و عدم توانایی شاکی در اثبات اتهام متهم مشمول عنوان مجرمانه افترا نمی گردد ضمن اینکه نسبت دادن عمل ناروائی که برای آن در قانون ، مجازات تعیین شده جرم است و نه هر نسبتی و معامله صوری در این فرض سؤال ، مشمول این نسبت و عنوان مجرمانه نمی گردد . 4- خیر چونکه سند مالکیت خودرو به نام شرکت لیزینگ است و نه خریدار و صرفاً خودرو آنهم از طریق پلاکش قابل توقیف است و نه فروش .