مشاوره حقوقی رایگان - وجود حق ارتفاقی و مغایرت در طرح تفصیلی 68 و 88

سلام ما یه زمینی داشتیم که توسط شرکت پیمانکار برای اعضا خریداری شده البته سند به اسم شرکت می باشد و در سال 82 خریداری شده شرکت با کم کاری و مشکلات عدم پرداخت هزینه های ساخت بالاخره ساختمان را بصورت آپارتمان 24 واحدی ساخته و در زمان ساخت نیز چون زمین دو پلاک داشته برای یک پلاک پروانه گرفته و بدون اخذ پروانه کامل و تجمیع دو پلاک شروع به ساخت زمین کرده و دو سند عملا تجمیع شده. در زمان ساخت بخش شمالی ملک سه مالک مجاور درب غیر مجاز به زمین باز کرده بودند و شرکت برای اینکه درگیر اینها نشود از قسمت شمالی شش متر حیاط داده و ملک را در واقع با وجود یک ورودی شش متری به زیرزمین (پارکینک ) اجرا کرده و یک کوچه بن بست ایجاد شده با عنوان ورودی رمپ پارکینگ که البته همسایه های شمالی نیز سه درب غیر مجاز در اینجا برای رفت آمد فرعی خود دارند. در آن زمان نیز شهرداری چون زمین بایر بوده گذر 8 متری در طرح تفصیلی (سال68) دیده بوده بخاطر وجود دربهای غیر مجاز. در سال 86 که ساخت آپارتمان تمام شده اعضا پیگیر اخذ سند شدند و در سال 91 کمیسیون ماده 100 جرایم را مشخص کرده ولی اعضا نتونستند پرداخت کنند تا سال 94 که بخشی از جرایم پرداخت شده و مابقی در سال 97 تسویه شده.
در سال 91 اقدام به دیوار کشی و نصب درب به حیاط شمالی کردیم که همسایگان شمالی مانع شدن و ادعا کردند که اینجا کوچه هست و با استعلام از شهرداری، شهرداری اعلام کرده که طبق طرح تفصیلی تجدید نظر (سال 88) گذر و معبری در محل موجود نمی باشد و با توجه به اینکه محل گذر مورد تنازع جزو سند زمین ماست و در بهای باز شده به زمین و حیاط ما غیر مجاز هستند و هیچگونه مجوزی از شهرداری نگرفته اند. ولی همسایگان تمکین نکردند و شهرداری هم بخاطر اینکه بدهی داشتیم بابت جرایم همکاری نکرد و اجازه دیوار کشی و نصب درب نداد علی رقم اینکه نامه داد که همسایگان شمالی بصورت غیر مجاز به زمین ما درب باز کرده اند و حالا پس از تسویه حساب با شهرداری برای اخذ پایان کار یکی از کارهایی که باید انجام دهیم دیوار کشی حیاط شمالی است که اقدام کردیم و دوباره همسایگان مانع شدند و حالا شکایت کرده اند که ما اینجا حق ارتفاقی داریم. همسایگان شمالی 4 تا پلاک هستند که سه تای آنها درب باز کرده اند به زمین ما و البته از طرف دیگر ملکشان به خیابان 45 متری تجاری هست که بصورت مغاره و تجاری استفاده می کنند و با اینکار ملکشان دوکله شده است. برای ادعای حق ارتفاق دو سند عادی دستنوشته که تاریخ مخدوش سال 58 را دارد ارایه کرده اند که خود آنها نیز از نظر جعل بودن جای صحبت دارد. این دستنوشته ها را ادعا می کنند مالک قبلی داده است و مالک قبلی نیز ادعا دارد درست هستند هرچند سندی و قراری در هنگام فروش با شرکت پیمانکار ما ندارد و می گوید شفاهی گفته است و حتا بدورغ ادعا می کند بخاطر کوچه بودن بخشی از زمین تخفیف هم به شرکا پیمانکار در آن زمان داده است. ( خرید و فروش زمین ما سال 82 است و دستنوشته مربوط به سال 58 ) . در جلسه اول دادگاه نماینده حقوقی شهرداری اعلام کرده که در حال حاضر در طرح تفضیلی هیچگونه گذر و معبری در محل موجود نمی باشد و اگر هم قبلا در سال 68 بوده بخاطر بایر بودن زمین بوده و در طرح سال 88 اصلاح شده و شهرداری زمین برای برای ایجاد کوچه بن بست تملک و خریداری نکرده.
سوال من اینجا این است که ملاک طرح تفصیلی طبق گفته شهرداری آخرین طرح می باشد اول این طبق کدام قانون ثبتی یا شهرداری می باشد که ما به دادگاه ارایه کنیم . و دوم اینکه آیا کسی می تواند از ملک خود بدون تایید ثبت یا شهرداری کوچه بن بستی ایجاد کند و املاک شمالی را دوکله کند. و اگر هم کرده طبق کدام ماده قانونی می توانیم اعتراض کنیم که چرا در زمانی که مالک بوده ( از زمان 58 تا سال 82 ) نرفته این ایجاد کوچه را در ثبت بعنوان حق ارتفاقی ثبت کند یا سند را اصلاح کند.
در ضمن بعرض می رسانم صورتمجلس تفکیکی در سال 58 بوده که 3000 متر زمین تفکیک شده به 8 قطعه که دو قطعه ملک ماست و قابل توجه تاریخ صورتمجلس بعد از دستنوشته های ارایه شده است یعنی اگر مالک حق ارتفاقی داده بوده باید صورتمجلس را تایید نمی کرده و در همان زمان صورتمجلس را اصلاح می کرده نه الان که مالک نیست بعد از 40 سال می خواهد صورتمجلس را اصلاح کند.
* در یکی از دو دستنوشته مورد ادعا که مخدوش نیز می باشد مالک قبلی نوشته از پلاک 74 به 73 کوچه به عرض 4 متر اختصاص می دهم که در زمان دیوار کشی اجرا می گردد. ( جالب اینکه اصلن پلاک های شمال ما نمی شوند بلکه 73 همان هست که درب باز کرده و 74 ملک مجاور خودش می باشد و ما ملک جنوبی آنها هستیم عملا این دستنوشته ربطی به ما ندارد )
* در دستنوشته دوم که آنهم تاریخ مخدوش دارد مالک قبلی نوشته از سمت خیابان 16متری بنا به تقاضای مالک آقای .. کوچه اختصاصی 4 متری می دهم و اینکوچه اختصاصی بوده و در سند ثبت نمی شود!.
و مورد آخر اینکه مالک برای این قطعات بیش از 30 مورد سند گرفته و در هیچکدام اصلاحیه و یا حق ارتفاقی ثبت نشده و همه سند های پی به پی بدون وجود کوجه یا گذر می باشد.
لطفا راهنمایی فرمایید.
با سپاس

پاسخ ها :

حق ارتفاق شهرداری طرح تفصیلی