مشاوره حقوقی رایگان - ابطال قرارداد

3 دانگ از خونه‌ای به اسم منه، بدون امضای من شریکم این خونه رو اجاره داده و من قصد فروش داشتم.
میخواستم ببینم برای شکایت چه مراحلی رو باید طی کنم و آیا امکان ابطال اجاره‌نامه وجود داره؟
و اینکه میخواستم بدونم شریک من چه تخلفاتی رو مرتکب شده و چه عواقبی براش داره این کار؟
در اخر هم اینکه سرنوشت مستاجر چی میشه، باید تخلیه کنه یا چی؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

دادخواست ابطال اجاره نامه و خلع ید باید بدهید

منصوره روستایی

منصوره روستایی :

ُسلام اجاره نسبت به سهم شریک صحیح و نسبت به سهم شما در صورت عدم اجازه باطل

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

شریک شما مرتکب تخلفی نشده است ولی تسلیم عین المستاجره بدون اجازه شمامشکلی ندارد . در صورت فروش ملک توسط شما ، معامله شما غیر نافد بوده و نیاز به تایید شریک می باشد

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام
ازنظرحقوقی:
تصرف درمال مشاع توسط شریک می‌تواند بصورت تصرف حقوقی باشدیاتصرف مادی،اما تصرف حقوقی شریک مجاز میباشدیعنی سهم خود رابفروشدیااجاره دهد.اما تصرف مادی بدون اذن شریک غیرنافذ وبایدشریک اذن دهد تا نافذشود. که ماده 475قانون مدنی اشاره می‌کند به اینکه اجاره ملک مشاع جایزاست لکن تصرف درآن منوط است به اذن شریک
ازنظرکیفری،
مرتکب جرم انتقال مال غیرشده وکلاهبرداری مخسوب میشود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
شما میتوانید شکوائیه کیفری اجاره مال غیر را بر علیه موجر و مستاجر اقامه نمایبد

و اگر سند قطعی به اسم شما باشد شما باید دادخواست خلع ید را به طرفیت موجر و مستاجر اقامه نمایید و

تهمینه عزیزی

سرکار خانم تهمینه عزیزی :

با سلام. با توجه ب اینکه اذن شما وجود نداشته عقد اجاره صحت نداشته و قابل ابطال است.
شما میتوانید دادخواست فسخ عقد اجاره را مطرح نمایید. با مراجعه ب دفتر خدمات قضایی ثبت دادخواست نمایید.
مستاجر االزام ب تخلیه خواهد طد و در صورت عدم اگاهی از اذن شما میتحق دریافت خسارات نخواهد بود. شریک شما ملزم ب پرددخت کلیه خسارات خواهد شد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بله اجرت المثل نیز قابل مطالبه می باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شریک نمی تواند بدون اجازه شما ملک مشاع را اجاره دهد و می توانید با عنوان اجازه مال غیر و تصرف عدوانی شکایت کنید.
از طرفی شما می توانید با اخذ گواهی عدم افراز دادخواست فروش مال مشاع بدهید