مشاوره حقوقی رایگان - قسم خوردن در اثبات ادعا

با سلام و تشکر. آیا می توان برای اثبات ادعای خود بر علیه کسی از دادگاه خواست که خود مدعی (خواهان) یا خوانده دعوی در دادگاه قسم بخورند. با توجه به اینکه خواهان هیچ ادله دیگری را در دست ندارد. آیا دادگاه چنین درخواستی را می پذیرد. و بطور کلی چه موقع دادگاه در خواست توسل به قسم را در اثبات یا رد یک دعوی می پذیرد. از پاسخ شما متشکرم

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

بله می توان عموما در مباحث مالی و دعاوی اختلافی مرتبط که هیچ ادله دیگری وجود ندارد و باید درخواست داده شود و قاضی موافقت نماید
منتهی توجه سوگند اول به خوانده خواهد بود اگر خوانده بر عدم ادعای خواهان سوگند یاد کند تبرئه می شود اما اگر سوگند یاد نکند خواهان با اتیان سوگند به حق خود می رسد.
به یاد داشته باشید سوگند در مباحث حقوقی و قسم در مباحث کیفری مورد استعمال لفظی قرار می گیرند.

پرسشگر :

از راهنمایی شما متشکرم.بین سوگند و قسم چه تفاوتی وجود دارد؟

یک وکیل

سلام" 1- پاسخ سوال اول : بله امکان پذیر است 2- پاسخ سوال دوم : از لحاظ معنی و مفهوم لغوی تفاوتی بین دو واژگان سوگند و قسم وجود ندارد ضمن اینکه قسم ریشه عربی دارد و سوگند ریشه فارسی .

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،هرگاه شخصی، حقی را برذمه دیگری ثابت بداندوهیچ دلیل ومدرکی برای اثبات آن حق نداشته باشدتقاضای اتیان قسم ازدادگاه می کندوقسم ازسوی خوانده بایداعمال شود.موفق باشید

مهدي  منصوري

جناب آقای مهدي منصوري :

درود .خوانده نمی تواند از خواهان برای اثبات ادعای خود تقاضای اتیان سوگند نماید و این خوانده است که در صورت درخواست مدعی به لحاظ عدم ارائه مستندات محکمه پسند باید سوکند یاد نماید که در صورت اثبات سوگند توسط خوانده ادعای خواهان ساقط می گردد.