مشاوره حقوقی رایگان - منع اشتغال زوجه

باسلام و عرض ادب.
خانم بنده از سال 96 منزل را ترک کرده و از بنده به جرم ترک انفاق و ... شکایت نمود که دادگاه بنده را تبریه نمود و بنده نیز حکم الزام به تمکین ایشان را از داداگاه اخذ نمودم و هر 2ماه یک اظهارنامه رجعت به منزل برای ایشان ارسال میکنم لیکن این حاضر به برگشت به منزل نیستند.
ایشان در یک آتلیه عکاسی در محیطی مختلط زنانه و مردانه مشغول به کار بوده و اکثرا تا دیروقت در مراسمات و مجالس حضور دارند. اکنون بنده قصد منع اشتغال ایشان را از دادگاه دارم.
1- آیا در رویه فعلی مراکز قضایی شغل اتلیه با مصالح خانوادگی منافات و ناسازگاری دارد؟

2-ایا منع اشتغال برای زن موجب عسر و حرج زوجه میشود؟

3-ایا منع اشتغال در طلاق خلع به اثبات کراهت زوجه و کمکی جهت اخذ طلاق میکند؟

4-در کل با شرایط و رویه موجود در مراجع قضایی ایا صلاح به درخواست بنده جهت اخذ منع اشتغال زوجه هست یا خیر؟ نمیخام باعث تسهیل در رویه حق طلاق برای زوجه شود.

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

باسلام
طبق قانون حق شوهر هست که مانع اشتغال زوجه از طریق دادگاه بشه اما چون در مورد همسر شما نشوز وی ثابت شده و حکم منع اشتغال برفرض صدور هم ضمانت اجرا ندارد چیزی رو عاید شما نخواهد کرد ضمنا برفرض اینکه حکم ضمانت اجرا داشته باشد ربطی به عسرو هرج و یا شرایطی که منجر به صدور حکم طلاق شود ندارد پیشنهاد میشود بجای منع اشتغال دادخواست ازدواج مجدد به استناد عدم تمکین و نشوز زوجه را مطرح کنید.