مشاوره حقوقی رایگان - فسخ گواهی انحصار وراثت

سلام
سال96 انحصار وراثت انجام شده که طبق آن سهم دختر نصف پسر است الان یک قرارداد توافقی (مبنی بر وصیت نامه زبانی پدر) بین فرزندان متوفی از سال 85 پیدا شده که سهم دختر به اندازه پسر است
آیا میشه گواهی انحصار وراثت را باطل کرد ؟ اگر بله چقدر طول میکشه ؟ و چه کارهایی باید انجام داد ؟

پاسخ ها :

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی نیاز به ابطال گواهی مزبور نمی باشد و گواهی حصر وراثت صرفا اسامی وراث حین الفوت متوفی را مشخص می نماید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
متاسفانه خیر
وصیت نامه مذبور تا میزان یک سوم اموال ترتیب اثر داده می شود

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر دلایل کافی دارید بله می توانید از شورای حل اختلاف درخواست ابطال گواهی انحصار وراثت را نمایید زمان مشخصی ندارد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود چنان‌چه دلایل محکمه پسند دارید میتوانید اقدام نماييد

مجید حق شناس

جناب آقای مجید حق شناس :

سلام خیر. ارث ارتباطی به وصیت ندارد. متوفی میتواند تا یک سوم از اموال خود را وصیت نماید نه بیشتر و نسبت به بیش از یک سوم باید تمامی وراث رضایت داشته باشند. در ضمن گواهی حصر وراثت ارتباطی به تقسیم ندارد و همانطور که از نام ان پیداست یعنی تعیین ورثه متوفی . اگر بین وراث توافقی در میان است ان توافق معتبر است و نیازی به ابطال گواهی و سایر موارد نمیباشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
نیازی به فسخ گواهی انحصار وراثت نیست و طبق وصیتنامه می توانید عمل کند.
توجه داشته باشید امکان فسخ انحصار وراثت وجود ندارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

وصیت نامه مذبور تا میزان یک سوم اموال ترتیب اثر داده می شود

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام و عرض ادب
وصیت نامه ی پدر تا یک سوم از اموال قابل اجراست و مابقی آن در صورت تنفیذ وراث .

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام به استناد وصیت نامه تقاضای سهم بیشتر کنید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اگر تقسيم نامه بین وراث بعد از فوت پدر باشد معتبر است و فقط کافی ست تقسيم نامه توسط دادگاه تنفیذ شود و نیازی به فسخ یا ابطال گواهی انحصار وراثت نیست...

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون اگر وصیت نامه طبق قانون تنظیم شده باشد شما میتوانید دادخواست تنفیذ وصیت نامه تا 1/3 از تمام ماترک را به طرفیت تمام وراث اقامه نمایید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام سهم های ارث بر اساس قانون و شریعت است و نمی‌توان با توافق آن را تغییر داد