مشاوره حقوقی رایگان - اکراه در مسولیت کیفری

با سلام خدمت کارشناس محترم لطفا توضیح کامل بدهید و مثالی نیز بزنید که اکراه در چه مواردی رافع مسولیت نمی باشد؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" اکراه قابل تحمل رافع مسئولیت کیفری نیست و اضطرار متفاوت از اکراه است .

یک وکیل

به دانشکده حقوق مراجعه نمایید

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام، تفاوت بین اکراه و اجبار
1. در اکراه، شخص مُکرَه دارای اراده بوده، ولی اراده‌اش به جهت تهدید از سوی فرد یا افرادی در مقابل اراده آنها مغلوب و محدود است؛ بدین معنا که شخص مُکرَه، کاری را که انجام می‌دهد از روی اراده و قصد انجام می‌دهد هر چند اختیار به مفهوم خشنودى از عمل، از وى سلب شده است بر خلاف اجبار که در برخی از موارد،شخص مجبور هیچ اراده‌‌ای برای ارتکاب فعل ندارد، بلکه هم‌چون ابزارى در اختیار مجبور کننده است؛ از این‌رو کار انجام شده مستند به او نمی‌باشد.
بنابراین اگر کسى را اکراه کنند که افطار کند روزه او باطل مى‌شود و باید قضا کند، هر چند مرتکب گناه نمی‌شود، ولى اگر مجبورش کنند بر افطار (مثلًا در حلقش بریزند) در این‌جا علاوه بر این‌که مرتکب گناه نشده، بلکه روزه‌اش نیز باطل نمی‌شود، بنابر این وادار کردن با تهدید جانی یا عرضی یا مالی مهم از جانب اکراه کننده توأم باشدرافع مسئولیت کیفری است.موفق باشید