مشاوره حقوقی رایگان - مهریه

سلام, من مهریه خودم را بخشیدم اما در دفتر عقد قسمت ملاحظات ثبت نشده, به جز دفتر خانه. آیا میتونم با این شرایط در خواست مهریه داشته باشم یا خیر؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" خیر چونکه اقرار نامه رسمی بذل بلارجوع مهریه در دفتر اسناد رسمی به ثبت رسیده و در ید شوهرتان قرار گرفته است .

مجيد پشنگ پور

جناب آقای مجيد پشنگ پور:

سلام شرایط دارد هبه معوض باشد
ابرا باشد
چون هبه قابل رجوع است اصولا

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،بخشش مهریه از سوی زن، می تواند سه حالت داشته باشد. حالت اول زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می کند. به این بیان که می گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت؛ این بیان باعث می شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود.

حالت دوم زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل می کند. بذل مهر در طلاق های خلع و مبارات انجام می شود، به این صورت که زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می خواهد که طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغی و کان لم یکن خواهد شد.

حالت سوم زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می کند. به این بیان که می گوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند سایر اشکال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی از بین نمی رود؛ چراکه زن می تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه کند.