مشاوره حقوقی رایگان - بانک از ضامن اول کسر حقوق می کند ولی برای بنده هم به عنوان کسر حقوق نامه به حسابداری می فرستد ؟

با سلام
بنده به عنوان ضامن دوم، ضمانت وام ازدواج دختر زن دوم همکارم را انجام دادم. خانم اول همان همکارم هم ضامن اول شده بود.
ماهیانه 280 هزارتومان 5 ساله که کل مبلغ 15 میلیون بود. در واقع سالیانه 3 میلیون می شود ( وام بدون سود ازدواج است )
حالا خانواده همکارم با خانم اول به اختلاف خورده و برای لجبازی، اقساطش را واریز نمی کند.
نامه کسر از حقوق برای بنده و خانم اول همکارم هم آمده است. ولی با اینکه از خانم وی کسر حقوق می شود و حتی زودتر از موعود قسطها را از حقوقش کسر می کنند، بانک برای حسابداری بنده نامه می فرستد و به دروغ می نویسد که هیچ قسطی پرداخت نشده است و رییس بانک می گوید به خاطر اینکه هر دو ضامن هستید برای هر دو نامه می فرستم تا زودتر از موعود 5 ساله، وام را تسویه کنم. یعنی برای هر ماه می خواهد پیشاپیش دو تا قسط کسر کند.
الان حسابداری بنده می گوید اگر مدرکی داشته باشم که بتوانم ثابت کنم از ضامن اول کسر حقوق می شود، از حقوق بنده کسر نمی کند. و تا الان هم چیزی کسر نکرده است، ولی به هر حال حسابداری ما هم یک صبر و حوصله ای دارد.
ولی رییس بانک کاغذ و مدرک به من نمی دهد، چه کار کنم تا بتوانم برگه پرداخت اقساط را از بانک به عنوان ضامن بگیرم، تا در آتش این اختلاف خانوادگی و همچنین لجبازی رییس بانک تجارت شعبه ... مشهد، گرفتار نشوم ؟؟
از پاسخگویی شما بسیار متشکرم

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

چنانچه ضمان تجاری باشد امکان اخذ دین از هردو ضامن وجود دارد و قانونی است و چنانچه ضمان مدنی باشد بانک مخییر است به هر کدام از ضامنین که صلاح میداند رحوع کند و چنانچه در متن قرار داد شرط شده باشد که در صورت عدم پرداخت هریک از اقساط دین موجل حال خواهد شد در این صورت بانک میتواند از هر دو مطالبه یک جای دین را کند تا تساوی مسئولیت و حقوق ضامنین رعایت گردد .